Publicat el 06/08/2017

L’Ajuntament de Llavaneres recomana extremar les precaucions i seguir els consells de seguretat. Els podeu trobar en aquest enllaç:
http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/302711/ca/proteccio-civil-demana-extremar-precaucions-dema-per-lelevat-risc-dincendi-forestal-i-intensa-calor.do

Protecció Civil ha activat la prealerta del Pla especial d’emergències INFOCAT per risc d’incendis forestals a diferents comarques catalanes, entre elles el Maresme.
Tot i que la situació de Prealerta no comporta l’activació del pla, es recomana extremar les precaucions al municipi:
No llençar burilles enceses ni llumins, ni tampoc coets, petards, focs d’artifici, globus o altres artefactes que continguin foc en zones de perill, especialment a camp ras, terrenys agrícoles o en urbanitzacions envoltades per bosc.
Es prohibeix utilitzar barbacoes que no estiguin autoritzades, és a dir, han de ser d’obra i amb mataguspires, i cremar residus al jardí -cal portar-los a l’abocador o triturar-los.
Com a prevenció, no es poden deixar mai escombraries ni deixalles al bosc, cal eliminar les branques que toquin la façana i allunyar de la casa les reserves de llenya, a més de tenir a punt eines bàsiques contra incendis (mànegues i destrals) i alguna reserva d’aigua.

En situació d’emergència, Protecció Civil recomana seguir les informacions i indicacions de les autoritats i recorda que, en cas de necessitar ajuda, cal trucar al 112.Per a més informació, consulteu el web d’INFOCAT. http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/riscos_naturals/incendi_del_bosc/

 

Deixa un comentari