Publicat el 31/10/2018

També es mantenen en prealerta els plans per vent i per inundacions

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Procicat pel temporal marítim amb fort onatge previst pel Servei Meteorològic de Catalunya fins dijous al matí.
Les onades poden superar els quatre metres a tota la costa de Catalunya. El període més perillós serà durant el dia de dimecres. També es manté en prealerta el pla Ventcat per fort vent a cotes altes del Pirineu i al litoral nord de Tarragona, Barcelona i sud de Girona. Així mateix, també està en prealerta el pla Inuncat per l’episodi de pluges generalitzades a tot Catalunya.

La Generalitat demana tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin a prop de la costa. És per això que ha recomanat als ajuntaments costaners que tanquin l’accés a punts perillosos on un cop de mar pot arrossegar algú. En aquest sentit, reclama a la ciutadania que no s’apropi per fer fotografies o per mirar com trenquen les onades, perquè encara que hi hagi diverses onades d’una mateixa alçada, una pot ser més gran que les altres i resultar perillosa.

Pel que fa a les pluges, es preveu que aquest dimecres es pugui superar el llindar d’avís per intensitat de precipitacions de més de 20 litres per metre quadrat en 30 minuts a les comarques de les Terres de l’Ebre, Tarragona, Barcelona, Catalunya Central i sud de Girona. Els xàfecs poden anar acompanyats de tempesta i de ratxes fortes de vent. En punts més freds no es descarta calabruix. També es poden acumular més de 100 litres per metre quadrat en 24 hores al Pirineu i Prepirineu central i occidental.

Precaució a la llera del Llobregat
L’Agència Catalana de l’Aigua informa que augmenta el cabal de sortida de l’embassament de la Baells per gestionar possibles avingudes, i podrà arribar a nivells no habituals i inundar parcel·les rústiques. Els cabals alliberats es mantindran les properes hores i podrien augmentar en funció de l’evolució de l’episodi de pluges.
Per això, Protecció Civil demana precaució en punts baixos, accessos i activitats properes a la llera del riu Llobregat. Aquest avís s’ha enviat a tots els municipis d’aquesta zona, des de Cercs fins al Prat de Llobregat.

Vent al litoral nord de Tarragona, al de Barcelona i al sud de Girona

El vent bufarà de component sud al litoral nord de Tarragona, al litoral de Barcelona i al litoral i prelitoral sud de Girona. Es reclama precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals, tant a l’entorn natural com a les zones urbanes properes a arbrat. Quan hi hagi ratxes fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars.

També cal fixar bé o retirar elements que estiguin a balcons o terrasses, tenint especial cura amb les decoracions i la il·luminació nadalenca.

El Servei Català de Trànsit insta a reduir la velocitat, a vigilar amb els avançaments i a subjectar el volant de manera segura i forta.

ACN Barcelona

Deixa un comentari