Publicat el 22/01/2016

Alemanya necessita mà d’obra i busca joves catalans d’entre 18 i 27 anys que estiguin a l’atur, que no tinguin estudis universitaris però que hagin acabat l’ESO. Els necessita per cobrir el dèficit de professionals per a l’hostaleria, la construcció i la indústria. 

Diverses cambres de comerç, associacions empresarials, gremis professionals i centres de formació confien en l’empresa Bridge4Mobility (B4M) de Mataró (Maresme) perquè els recluti prop de mig miler de candidats per formar part de la promoció CATAZUBI 2016 i comencin l’FP Dual remunerada, que combina la formació a les aules amb l’experiència laboral. Es tracta d’aprendre treballant. Una cursa de tres anys i mig per aconseguir un sou de fins a 29.000 euros

Per cobrir la demanda de llocs de treball, el Govern federal i les empreses alemanyes subvencionen les classes i paguen un salari per les pràctiques. Quan s’acaba la formació, els alumnes d’FP Dual remunerada ja estan en contacte amb el món laboral i tenen un títol oficial a sota el braç. 
Després de la graduació, el 90% dels estudiants continuen treballant a les empreses on han fet les pràctiques, però amb una nova categoria professional i amb una retribució d’acord amb el seu sector. El mercat laboral alemany els ofereix salaris que oscil·len entre 21.000 i 29.000 euros bruts l’any.

El proper dijous  28 de gener tindrà lloc a l’Auditori del Tecnocampus (11h) una xerrada informativa per explicar la proposta als joves interessats

Formació gratuïta i pràctiques retribuïdes
B4M ofereix dues vies per als joves interessats en l’FP Dual. La majoritària és la que promou l’Agència Federal Alemanya d’Ocupació a través de “MobiProEU”. Aquest programa garanteix uns ingressos de 818 euros nets al mes per a tots els estudiants. L’empresa de pràctiques en paga una part i el govern n’assumeix la diferència. El aspirants acollits al “MobiProEU” també disposen d’un curs intensiu d’alemany subvencionat, a més d’ajudes per al trasllat i de dos viatges a l’any per visitar la família.

L’altra opció és la intermediació directa de B4M entre els candidats i les empreses interessades que no han accedit al programa governamental. En aquest cas, els negocis que busquen aprenents paguen l’allotjament directament i els alumnes ingressen 450 euros nets al mes. Tant amb la primera com amb la segona opció, els catalans inscrits a l’FP Dual alemanya es poden mantenir econòmicament gràcies a la retribució que perceben per les pràctiques d’empresa, reben formació acadèmica, obtenen un títol reglat i, a més, aprenen i perfeccionen un nou idioma.

B4M és la responsable de la recerca dels aspirants, del curs intensiu previ d’alemany i de la gestió i seguiment de cada cas. Ara comença la selecció dels nous candidats per al curs 2016-2017, amb un contingent que es multiplica degut a l’èxit dels prop de 130 seleccionats en els dos cursos anteriors, que ja viuen i treballen a Alemanya, repartits en negocis i centres educatius dels “länder” de Berlín, Brandenburg, Sachsen, Thüringen, Baden-Württemberg, Mecklenburg-Vorpommern i Hessen.
B4M ha convocat diverses sessions informatives per tot Catalunya amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i dels ajuntaments de Tàrrega, Pineda de Mar, Mataró, la Seu d’Urgell, Ripoll, Sant Just Desvern, el Consell Comarcal de la Terra Alta i el Consell Comarcal del Baix Penedès.
Les convocatòries s’actualitzen a www.b4m.cat/sessions.

Deixa un comentari