Publicat el 15/05/2019

“Qui m’ajuda a créixer? Salut Mental en família” ha estat el títol d’aquesta jornada especial, la qual ha retut homenatge a totes les persones que han fet possible aquestes 25 edicions

Èxit de participació a la 25ena Jornada Tècnica del nostre Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) del Maresme,  amb l’assistència de prop de 300 persones, entre elles professionals de la salut mental i atenció a la infància i les famílies d’arreu de Catalunya així com autoritats polítiques.
El president de la Fundació el Maresme, el Sr. Josep Morgades, l’alcalde de Mataró, David Bote, l’Hble. Sr. Chakir El Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat,  l’alcalde d’El Masnou, Jaume Oliveras, i l’alcaldessa d’Arenys de Mar, Annabel Moreno han inaugurat les jornades.
El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha participat de l’acte inaugural i en la seva intervenció, el conseller ha destacat l’expertesa que ha demostrat el CDIAP del Maresme amb els temes tractats durant aquestes 25 jornades i ha afegit que “en l’àmbit de la salut mental, hem d’afavorir la participació activa i la inclusió al llarg de la vida i treballar en la intervenció comunitària”.

Vídeo-homenatge i lectura de vinyetes literàries. Per celebrar aquesta 25ena edició, la comissió organitzadora de les Jornades ha projectat un vídeo en homenatge als impulsors i a totes les persones que han fet possible aquestes jornades. Una altra novetat ha estat la lectura d’unes vinyetes literàries relacionades amb la temàtica d’enguany.

Les jornades del DIAP, un espai de reflexió i de treball en xarxa referent per als professionals que treballen amb petita infància. En el cas d’aquesta 25ena Jornada, s’ha tractat la salut mental en l’entorn familiar des de la perspectiva i l’experiència dels serveis i dels professionals que treballen amb petita infància i famílies. Ha comptat amb l’expertesa de professionals de la salut mental, tant de l’àmbit de la primera infància com de l’adult, així com amb professionals de serveis que tenen cura de la salut integral de la dona durant la gestació, entre d’altres.
Els processos mentals que es donen durant la criança son complexos i requereixen de temps per poder-se dur a terme amb qualitat. L’estrès, la pressió i els problemes de salut mental poden repercutir de manera molt negativa en el desenvolupament global dels infants, però amb les diferents ponències s’ha constatat com els serveis d’atenció i prevenció, fins hi tot durant el procés de gestació, poden ser eines claus que evidencien millores quan es poden detectar i tractar a temps les dificultats.

Deixa un comentari