Publicat el 08/10/2017

Per primera vegada, els tres teatres municipals de la ciutat es convertiran en cinema per presentar els curts del festival.

La 43a edició del FILMETS Badalona Film Festival, que es desenvoluparà del 20 al 29 d’octubre de 2017, projectarà en Secció Oficial prop de 250 curtmetratges procedents dels cinc continents. La major part dels curtmetratges, al voltant de 120, són de ficció, mentre que d’animació n’hi ha un centenar.

Per primera vegada en la història del festival FILMETS, els tres teatres municipals de Badalona oferiran projeccions de curtmetratges. Es tracta del  Teatre Zorrilla, que serà la seu principal, acompanyat del Teatre Blas Infante i del Teatre Principal. A més, l’Institut français de Barcelona serà subseu oficial. El Centre Cultural el Carme serà la seu del Filmets ‘Pro’.

En l’edició d’aquest any, Alemanya serà el país protagonista de la secció FOCUS FILMETS. A més de projectar-se curts d’aquest país, es comptarà amb la presència de diferents directors que vindran a presentar la seva obra.

La Nit de les Venus es farà dissabte 28 d’octubre al Teatre Zorrilla, a partir de les 22 hores. I l’endemà diumenge 29, a les 17 hores, es projectaran al mateix teatre totes les pel·lícules que han obtingut el premi Venus de Badalona.

Jurat oficial Internacional

El Jurat oficial Internacional de la 43a edició del FILMETS Badalona Film Festival estarà integrat per Saskia Walker, d’Alemania; Marta Swiatek, de Polònia; Lluís Danés, de Catalunya;  Aurélie Chesné, de França; i Mayra Tinajero, de Mèxic.

Tots els membres del jurat desenvolupen tasques molt destacades en el món cinematogràfic. Així Saskia Walker forma part del comitè de selecció de curtmetratges de la Berlinale; Marta Swiatek és coordinadora de curts de ficció i d’animació de Polònia; Lluís Danés és director i escenògraf; Aurélie Chesné és assessora en la programació del centre de curtmetratges de France Télevisions; i Mayra Tinajero és directora de màrqueting de la plataforma de cinema Reelport.

La sessió ‘Badalona en Curt’ segueix creixent

La sessió de ‘Badalona en Curt’, on es projecten curtmetratges d’autors de Badalona, forma part de l’OFF FILMETS. En aquesta edició s’han presentat un total de 25 curtmetratges d’autors badalonins. La sessió serà el dissabte 21 d’octubre, a partir de les 10 hores, al Teatre Zorrilla.

Curts amb actors i actrius de renom

Els espectadors de la 43a edició del FILMETS Badalona Film Festival no només podran veure a la gran pantalla pel·lícules que ja han estat guardonades en altres certàmens de renom, sinó també actors i actrius de fama mundial. És el cas de Claudia Cardinale, del curt ‘L’Auveugle et la Cardinale’; Jane Birkin, amb el curt ‘La femme et le TGV’; James Brolin del curt ‘A Beautiful Day’; Ed Asner, amb el curt ‘Super Sex’; Cecilia Milocco amb ‘Kommiteen; David Wenger, que va ser actor principal a ‘Titanic’ i que a FILMETS es presenta amb el curt ‘Blue Borsalino’; Fanny Ardant, amb ‘The Session’; John Hurt amb el curt ‘Break’; Isabelle Huppert amb ‘Ce qui nous éloigne’; o els actors i actrius catalans Francesc Orella, Lluís Marco, Nora Navas, Marta Marco i Miki Esparbé, entre d’altres.

Més informació a:

http://www.festivalfilmets.cat/noticies/

Deixa un comentari