Publicat el 08/02/2021

La decisió s’ha pres per minimitzar els riscos d’accident en aquests espais naturals per l’elevat nombre de visitants que s’hi concentren durant els caps de setmana

Dissabte 6 de febrer, ha entrat en vigor la Resolució del Departament d’Interior per la qual es prohibeix la realització de batudes de caça major durant els dissabtes i els diumenges al Parc Natural de la Serra de Collserola, Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Parc de la Serralada de Marina i Parc de la Serralada Litoral.
La mesura s’allargarà mentre durin les restriccions de mobilitat municipals i comarcals per la COVID-19.

Habitualment, la captura i caça d’espècies cinegètiques com el senglar està permesa en aquests espais naturals per estar considerada una activitat essencial pel control de les poblacions de les espècies i una reducció important del seu creixement.
Sense la caça, les poblacions de senglar assolirien un nombre important amb conseqüències destacables com greus pèrdues a les explotacions agrícoles, però també a la ramaderia per la transmissió de malalties com la pesta porcina africana, en expansió a Europa. També el dany a les persones, ja que es tracta de l’espècie que provoca el 95 % dels accidents a les carreteres per fauna salvatge, amb danys directes als ocupants, a més de danys materials.

Foto: XPN / Diputació de Barcelona. Exemplar de senglar o porc salvatge (Sus scrofa)

Deixa un comentari