Publicat el 19/10/2018

L’alcalde de Baix Pallars diu que s’ha fet per posar ordre en un espai que pertany a la Xarxa Natura 2000 i que és zona PEIN

L’estany de Montcortés, al Pallars Sobirà, és un dels pocs estanys del país d’origen càrstic. Juntament amb els estanys de Basturs és l’únic d’origen no glacial dels Pirineus. Aquest espai està inclòs dins el Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN) i pertany també a la Xarxa Natura 2000.
Ara, l’Ajuntament de Baix Pallars, en col·laboració amb el Departament de Territori i a petició de veïns del municipi, ha decidit posar ordre i regular la zona. L’alcalde de Baix Pallars, Josep Maria Semino, ha explicat que s’han col·locat uns rètols que informen de la prohibició de la pesca, el bany o la navegació entre altres.
Per accedir a l’estany hi havia uns embarcadors que fa pocs dies s’han retirat. L’alcalde ha dit que s’ha fet perquè estaven en molt mal estat i es per evitar responsabilitats en cas de danys.
Una imatge habitual dels estius al Pallars és veure l’estany ple de gent banyant-se i gaudint d’aquest espai.
Montcortés es troba rodejat de finques, algunes de pastures, i segons Semino el trànsit de tanta gent fa que de vegades no es respectin els tancats dels animals i l’entorn aparegui ple de deixalles.
Aquesta decisió no ha deixat indiferent a ningú i hi ha els que defensen una regulació i els que consideren que l’estany es pot preservar sense necessitat de prohibir el bany i la pesca, entre altres.

L’any 2014 l’Ajuntament ja va regular l’acampada lliure al voltant de l’estany de Montcortés. Amb la seva aprovació va quedar prohibida i en cas d’incompliment de l’ordenança contempla sancions entre els 3.000 i els 750 euros.

ACN Baix Pallars

Deixa un comentari