Publicat el 27/11/2020

Les regidories d’Educació i Serveis Socials col·laboren amb els centres educatius d’Argentona en aquesta campanya per fomentar l’higiene bucodental

El programa “Dents fortes i sanes” és una iniciativa de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) per fomentar el raspallat de les dents com un hàbit de salut bucodental essencial per a la prevenció de la càries  i altres malalties de la boca.
S’adreça als alumnes de primer de primària de tots els centres educatius de Catalunya que ho sol·licitin. Aquests infants tenen l’edat idònia per aprendre a raspallar-se les dents correctament i mantenir aquest hàbit de salut oral per a la resta de la vida.

Kit d’higiene bucodental
Amb aquesta iniciativa se suministra a cada alumne de primer de primària un estoig de plàstic perforat per evitar la humitat, amb un espai reservat per identificar-lo amb el nom i la classe de l’infant a fi d’evitar possibles intercanvis.
Aquest estoig inclou:
Un raspall infantil petit, per poder arribar a les zones més inaccessibles, i de filaments suaus. Un tub de pasta dental fluorada de 50 grams. El fluor s’incorpora a l’esmalt de la dent i la fa més resistent a la càries. Pel que fa a la quantitat de dentifrici que cal utilitzar en aquesta edat, és suficient una quantitat similar a la mida d’un pèsol.

Les escoles que estiguin interessades a participar en aquest programa i a rebre l’estoig d’higiene oral cal que ho sol·licitin a través del seu ajuntament.

Deixa un comentari