Publicat el 19/09/2022

La temàtica d’enguany gira al voltant de les relacions comercials d’Ilturo amb els grecs d’Empúries i Roses

 

Al voltant de 50 activitats diferents formen part en aquesta ocasió del programa del festival cultural iberoromà Reviu Ilturo, l’esdeveniment que dedica Cabrera de Mar a rememorar i posar en valor el seu ric patrimoni iber i romà.

Així, el primer cap de setmana de l’1 i el 2 d’octubre girarà al voltant de llegat iber, amb la recreació d’un poblat a la plaça de la Fàbrica i amb diferents activitats per a totes les edats.
Entre aquestes trobarem exposicions, recreacions històriques com els combats ibers, visites guiades (entre elles les exclusives al poblat iber de Burriac) i teatralitzades o tallers per a infants i per a adults.

Una setmana més tard el torn serà per a la cultura romana també amb nombroses activitats com ara recreacions d’oficis romans, conferències, racons que parlen (monòlegs històrics) i la tan esperada gladiatura.

Les novetats d’aquesta edició són els tallers per adults, que aquest any ens brindaran la possibilitat d’aprendre sobre l’escriptura ibera i grega (dies 1 i 2 d’octubre), i experimentar la pintura al fresc (dies 8 i 9 d’octubre). Una altra novetat serà el tast de vi “Del vi romà a la terra de la pansa blanca”, on un enòleg i una antropòloga ens explicaran com ha anat evolucionat el vi de la nostra terra.

Els monòlegs proposats giren entorn de les relacions comercials dels ibers i romans amb els grecs de les colònies d’Empúries i Roses. També es vol reivindicar el paper de la dona a la societat romana, i coneixerem més de prop l’ofici d’una coneguda ginecòloga romana Scribonia Attice, i, per una altra banda, la vida de l’emperadriu romana Vibia Sabina, que va ser una dona molt influent a la seva època.

Aquesta edició torna amb el Reviu Ilturo als Museus, on ampliem la programació del Reviu Ilturo als diferents museus de la comarca, amb activitats que giren al voltant del patrimoni iberoromà.

Per a més detalls sobre totes les activitats podeu consultar tota la programació en el document adjunt. Les entrades ja estan disponibles a l’apartat «entrades» del web gaudeixcabrera.cat.
Programa del festival cultural iberoromà Reviu Ilturo

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Cabrera de Mar

Deixa un comentari