Primera pedra de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras a Badalona | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 13/07/2012

L’acte ha estat presidit pel Molt Honorable Sr. Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya, i ha comptat amb la presència del Sr. Josep Carreras, president de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia i de la Fundació que porten el seu nom


●   Serà el primer centre d’investigació estatal i un dels únics del món dedicat exclusivament a la recerca sobre la leucèmia i les altres hemopaties malignes.
 
●   L’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras té dos campus: el Campus Clínic de Barcelona i el Campus ICO/Germans Trias i Pujol a Badalona.


●   La Fundació Josep Carreras, conjuntament amb la Generalitat de Catalunya va crear l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras l’any 2010 en un exemple paradigmàtic de col·laboració entre l‘àmbit públic i privat.


El dissabte 7 de juliol, es va posar la primera pedra del nou edifici de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras en el campus ICO/Germans Trias i Pujol, de Badalona.


L´Institut de Recerca Contra la Leucèmia Josep Carreras es va constituir l’any 2010, amb l´objectiu d´impulsar la investigació biomèdica i el desenvolupament de la medicina personalitzada de les hemopaties malignes i, especialment, de la leucèmia. El seu propòsit principal és avançar un pas més en la recerca biomèdica de qualitat contra les leucèmies i les altres hemopaties malignes. El centre neix d´una iniciativa conjunta entre la Generalitat de Catalunya i la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia, que pretén posicionar l’Institut com a centre de referència internacional en l´àmbit d’aquestes malalties.


L’acte ha estat presidit pel Molt Honorable Sr. Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya; i ha comptat amb la presència de l’Excel·lentíssim Sr. Josep Carreras, president de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras; de l’ Il·lustríssim Sr. Xavier Garcia Albiol, alcalde de Badalona; de l’Honorable Sr. Boi Ruiz, conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya i del Prof. Evarist Feliu, president de la Comissió Delegada de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras i vice-president de la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia.


El nou institut tindrà dues  seus; una ubicada al Campus Clínic, en el marc de l’Hospital Clínic de Barcelona i de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona i l’altra a l’ edifici de nova construcció al Campus ICO/Germans Trias i Pujol, en l’àmbit de la Universitat Autònoma de Barcelona, a Badalona. Per construir el nou edifici, l’Ajuntament Badalona ha cedit una parcel·la de 4.550 metres quadrats, situada a l’entorn de l’Hospital Germans Trias i Pujol al costat de l’actual Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer (IMPPC).


El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat que amb aquesta nova instal·lació es dóna un senyal i positiu i d’esperança pels malalts de leucèmia. “Amb aquets acte d’avui no només posem la primera pedra simbòlica, sinó que posem els fonaments en el camí d’apropar-nos cap a la gent que clarament són els models a imitar”- ha reblat. El cap de l’Executiu català ha aprofitat també la seva intervenció per agrair a Josep Carreras “l’actitud de generositat i de servei al país, que es posa de manifest amb l’Institut i amb la Fundació Josep Carreras” i ha destacat l’actitud solidària del poble català, reflectida en el fet que Catalunya es trobi al rànquing de donació d’òrgans. “L’entorn assistencial i científic que tenim en els dos Campus de l’Institut és excel·lent. El nostre projecte pretén sumar, integrar, compartir i potenciar encara més l’excel·lent nivell existent. Ja ho estem fent a nivell de gestió simplificant estructures. També ho farem en el terreny científic integrant serveis  transversals i multicèntrics  sense duplicitats innecessàries”, ha comentat el Sr. Josep Carreras durant l’acte.


L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha destacat precisament la col·laboració entre la iniciativa privada i els poders públics en aquest projecte i ha posat de relleu la satisfacció de Badalona per haver pogut contribuir a que es faci realitat. A més, l’alcalde també ha destacat que  la nova seu de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras contribueix a consolidar Badalona com un referent internacional en l’àmbit de la investigació mèdica.


El Prof. Evarist Feliu, President de la Comissió Delegada de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras i Coordinador científic del Campus ICO/Germans Trias i Pujol del mateix centre, ha volgut destacar durant el seu discurs el desig que hi hagin més campus en el futur. Durant l’any 2012 s’està treballant per la creació del tercer Campus a l’Hospital de Sant Pau, sota la coordinació del Prof. Jordi Sierra. De moment, diversos grups d´investigadors ja publiquen els seus treballs amb el nom de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras. El Campus Clínic té com a Coordinador científic al Prof. Álvaro Urbano.
 
En els propers anys, la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia destinarà 14 milions d´euros als edificis i equipaments dels Campus Clínic i ICO/Germans Trias i Pujol. La Fundació Obra Social “la Caixa”, amb l’objectiu de impulsar la recerca d’excel·lència, també col·labora en el projecte amb la Fundació Josep Carreras, pel finançament de la construcció i equipament de l’Institut. El Govern de la Generalitat, destinarà anualment una partida pressupostària per tal de finançar les despeses ordinàries estructurals precises pel funcionament de l´Institut. Aquest també es finançarà mitjançant fons competitius (beques i ajuts, etc.) i el mecenatge

Deixa un comentari