Publicat el 01/09/2014

La Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona organitza aquest mes de setembre el primer concurs de relats col·lectius en línia. Es tracta d’una activitat innovadora i pionera en què les històries es crearan a partir de la col·laboració entre un escriptor conegut, en aquest cas Tina Vallès, i els usuaris virtuals participants.
A partir d’un mateix paràgraf inicial de l’escriptora, es crearan dos relats diferents. Cadascun d’ells estarà escrit per un equip de 10 coautors, entre els quals hi haurà l’escriptora que serà un participant més. El sistema de torns serà automàtic. Cada persona inscrita hi aportarà un mínim de dos fragments de quatre ratlles.
Els participants, durant 25 dies, cooperaran en línia per organitzar conjuntament la construcció del text. Al final, s’escollirà el millor dels dos textos. El gran repte és aconseguir un relat ben cohesionat entre tots els membres de l’equip.
Els concursants obtindran diversos premis relacionats amb la lectura i la cultura en general. Les inscripcions per participar en el concurs s’obriran el dia 15 de setembre.
La primera escriptora que pren part en aquest concurs, Tina Vallès, és, a més, correctora i traductora. Va obtenir el premi Mercè Rodoreda 2012 amb el recull de relats El parèntesi més llarg. En la iniciativa també hi col·labora 4 ratlles, projecte seleccionat en el Culthunting Day 2013, cultura com a motor d’innovació a l’empresa.


Altres activitats
Per altra banda, entre les activitats que organitzen les biblioteques de Badalona el mes de setembre, cal destacar, el mateix dilluns dia 15, a les 17.30 hores, a la Biblioteca de Sant Roc, la tertúlia literària sobre el llibre La Muntanya de les relíquies, de Joan Soler i Amigó, que comptarà amb la presència del seu autor. El llibre va obtenir el 22è Premi Literari Ciutat de Badalona de Narrativa i 26è Premi Països Catalans-Solstici d’Estiu.
A més, dimecres 10 de setembre, a les 13 hores, un grup de nens usuaris de la Biblioteca de Pomar llegiran el conte Días de clase, de Daniel Nesquens, des de les ones de Ràdio Pomar (101.2 FM). Tot seguit, duran a terme una tertúlia sobre el conte.
Per a més informació:
www.badabiblios.cat

Deixa un comentari