Publicat el 23/12/2016

Aquest audiovisual és la tercera i l´última part d´un projecte engegat per la Regidoria de Cultura
l´any 2009, que va néixer amb l´objectiu de recuperar la memòria oral de la vila a través
d´entrevistes gravades en vídeo a persones de Canet sobre tres temes: l´evolució territorial i econòmica del poble, els costums i les festes i, finalment, els fets de la Guerra Civil.

Segons expliquen els promotors d’aquesta iniciativa, en total s´han fet 60 entrevistes amb més de vuitanta hores de gravació, la qual cosa suposa un llegat de gran vàlua que forma part del fons de la memòria oral de Canet, que custodia l´Arxiu Municipal. Del conjunt d´entrevistes se n´ha extret una part per elaborar diferents productes, en un format documental que, a través de les explicacions dels mateixos entrevistats, acompanyades de material gràfic i fílmic, ens transporta al passat de Canet

El primer DVD, publicat el 2009, portava el títol: ‘Canet de Mar, l´evolució d´un poble. Vivències i records’ i el segon, publicat el 2012, es va titular ‘Canet, festa i tradició. Vivències i records’.

Ara es presenta aquest tercer DVD, que parla sobre els fets de la Guerra Civil i la seva empremta a Canet, coincidint aquest 2016 amb els 80 anys de l´esclat del conflicte. Els testimonis que hi apareixen, com en les dues edicions anteriors, relaten fets, vivències i records personals.

Coordinat des de l´Àrea de Cultura, aquest documental ha estat elaborat per l´empresa Sabem.com, i ha tingut, especialment, l´assessorament històric i documental de Xavier Mas i Gibert, com a gran coneixedor del tema, amb la col·laboració de l´Arxiu Municipal de Canet. El projecte ha comptat amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona, a través de la Xarxa d´Arxius Municipals.

Deixa un comentari