Presentat un nou model d’aparcabicis creat per un dissenyador badaloní | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 31/12/2012

La regidora de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sònia Egea, i el regidor de Via Pública i Mobilitat, Daniel Gracia, han presentat aquest matí, el nou model d’aparcabicis que l’Ajuntament de Badalona ha instal·lat al carrer d’Eduard Maristany, just davant de la piscina municipal. Aquest model, anomenat Raval, ha estat dissenyat per un badaloní, Gerard Arqué, coautor del projecte juntament amb Martín Rodríguez.


L’acte ha comptat amb la presència del dissenyador badaloní Gerard Arqué i del director d’Elements Urbans de l’empresa Escofet, fabricant d’aquest aparcabicis, Enric Pericas.


Una característica destacada del nou model d’aparcabicis és que està fabricat amb pedra líquida, o tecnologia UHPC, un material que permet gruixos mínims, sense risc d’erosió ni d’escantellar les vores, amb una bona resistència estructural i amb la possibilitat de produir formes i textures personalitzades. Segons la regidora Sònia Egea, el fet d’instal·lar aquest aparcament per a bicicletes, “des d’un punt de vista de sostenibilitat servirà per potenciar l’ús de la bicicleta entre la ciutadania”.Cada aparcabicicletes permet la fixació de dues bicicletes, de forma segura, per tres punts, i és compatible amb qualsevol tipus de cadenat del mercat.


Badalona és el primer municipi català on s’instal·la un d’aquests nous dispositius. El regidor de Via Pública i Mobilitat, Daniel Gracia, ha explicat que “la intenció de l’Ajuntament de Badalona és anar instal·lant aquest model d’aparcabicis a la ciutat a partir del proper any en aquells espais on es detecti que hi ha necessitat, a les noves obres i substituir progressivament els vells aparcabicicletes que estiguin deteriorats per aquest nou model més integrat en el paisatge urbà, més segur en l’ancoratge de les bicicletes i que té més resistència als actes vandàlics”.


Cada unitat de l’aparcabicis porta una tarja amb la inscripció ´Disseny creat a Badalona´.

Deixa un comentari