Publicat el 05/07/2016

La campanya ‘Fes Estiu A Badalona’, recull tot un seguit d’activitats que es faran a Badalona durant els mesos de juliol i agost amb l’objectiu que la ciutadania pugui passar unes bones vacances fent ús dels serveis que ofereix la ciutat. La presentació va tenir lloc a la guingueta jove B2O, ubicada a la platja del Coco i que és una de les novetats més destacades d’aquesta programació.
A la presentació hi varen assistit el segon tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas; la quarta tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Badalona Educadora, Laia Sabater; i la regidora delegada de Serveis Socials, Agnès Rotger.

La campanya ‘Fes Estiu a Badalona’ inclou les següents activitats.

Les Nits d’Estiu del Museu
Les Nits d’Estiu del Museu a l’Anís del Mono combinen, els vespres dels tres primers divendres de juliol, una visita a la fàbrica més emblemàtica de la ciutat amb un concert a l’aire lliure tot prenent un refresc. 
El divendres 1 de juliol actuarà el Quintet de Metall OSV; el divendres 8, el cor Amarcord; i el divendres 15 la formació ‘Casi el mejor trio de tu vida’.

Circ Raluy per als Casals
El Circ Raluy, instal·lat a la Rambla del Gorg, oferirà el divendres 8 de juliol, a les 10 hores, una funció gratuïta per als infants dels Casals d’Estiu de Badalona. S’espera l’assistència d’uns 700 nens i nenes de la ciutat.

La Festa Major d’Agost
I com cada any, al mig de l’estiu arribarà la Festa Major d’Agost. El cap de setmana del 13, 14 i 15 d’agost, la ciutat es tornarà a vestir de gala per sortir al carrer.

Més informació a: www.badalonaturisme.catwww.badalona.cat

L’exposició ‘Mono i Mona. Ramon Casas i el mono de l’Anís’ al Museu de Badalona 
El Museu de Badalona ofereix durant tot l’estiu l’exposició  ‘Mono i Mona. Ramon Casas i el mono de l’Anís’. Es tracta d’una oportunitat única per veure algunes de les imatges més representatives de la història artística de la publicitat i la il·lustració.

La Sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme presenta aquest mes de juliol l’exposició ‘Cuerpos de luz’, de Mayte Vieta, amb el mar com a espai de reflexió.

Més informació a: www.museubadalona.cat

Uns parcs públics oberts més hores durant els mesos de juliol agost
Badalona disposa de diversos parcs repartits per tota la ciutat. Quan la calor arriba és un plaer buscar l’ombra al parc del Turó d’en Caritg, on a més es gaudeix d’una vista magnífica, al parc de Lloreda o al parc de Can Solei i de Ca l’Arnús. Aquest parc és el veritable pulmó verd de la ciutat. I a l’estiu amplia el seu horari d’apertura. El juliol obre de 8 a 22 hores i a l’agost de 8 a 21 hores.

Badalona també té la serralada de Marina. Amb joies com el monestir de Sant Jeroni de la Murtra o la serra de les Ermites. Amb rutes degudament senyalitzades.

Més informació a: www.amb.cat

Una platja segura i accessible a tothom
Badalona disposa d’un litoral de 5 quilòmetres en el que s’ubiquen 9 platges: Barca Maria, Cristall, Pont d’en Botifarreta, Pescadors, Patins a Vela, de l’Estació, Pont del Petroli, Coco i Mora. L’objectiu és que totes les platges estiguin sempre a punt. 

El servei de salvament i socorrisme l’ofereix l’empresa Proactiva, tots els dies de la setmana des de les 10 a les 19 hores. Aquest servei de salvament té punts de vigilància i assistència repartits per tot el litoral. A més, totes les platges estan cardioprotegides. La Guàrdia Urbana s’encarrega de garantir-ne la seguretat. 

La platja de Badalona també és accessible. Per això hi ha un servei d’acompanyament a l’aigua de persones amb mobilitat reduïda, que compta amb dues cadires amfíbies. Les trobareu al Pont d’en Botifarreta i a la platja de l’Estació.

A www.badalona.cat hi trobareu el bàner ‘Estat de les platges’

B2O, la guingueta jove a la platja
Aquest estiu, Badalona disposarà d’un projecte pioner ubicat a l’aire lliure, l’Espai Jove B2O. És una guingueta ubicada a platja del Coco on cada dia fins al 31 d’agost es faran un munt d’activitats adreçades al jovent de la ciutat.

Amb la col·laboració de diferents entitats de la ciutat vinculades al col·lectiu juvenil, l’Espai Jove B2O serà un punt de trobada on hi haurà arts en viu, espais de creació, tallers formatius, xerrades, esports, lleure, participació, cultura i un espai sobre salut.
Totes les activitats que trobareu durant tot l’estiu a l’Espai Jove B2O són gratuïtes.

Més informació a: www.badiujove.cat

El Port de Badalona, l’escenari perfecte a l’aire lliure
El Port de Badalona es converteix aquest estiu en un escenari perfecte a l’aire lliure. Els dies 8, 15 22 i 23 de juliol es farà la IV Edició de les Nits al Port amb havaneres, música big band, folklore, dansa i òpera. 

I durant tot el mes, el quetx Ciutat Badalona farà diverses sortides des del Port per navegar davant de la costa de la ciutat. Hi ha sortides per observar aus marines i d’altres per veure el perfil de Badalona des del mar.

Més informació a: www.marinabadalona.cat

Activitats educatives i d’oci per a infants i joves en diversos barris de la ciutat 

“A la plaça! Un estiu d’art per la convivència” és el títol del conjunt d’activitats dissenyades de forma conjunta entre entitats socioeducatives i administracions del territori per afavorir les relacions de convivència entre els infants i els joves dels barris de Sant Roc, Artigues i El Remei. La centralitat de l’acció es desenvoluparà a la plaça Sant Roc i consistirà en la rehabilitació de l’espai i la construcció col·lectiva de mobiliari urbà. També hi haurà activitats de circ, de cuina saludable i tallers sensorials.

D’altra banda, aquest mes d’agost, els patis escolars de diversos indrets dels barris de Llefià i La Salut estaran oberts perquè els joves de la ciutat hi desenvolupin activitats lúdiques. En una iniciativa pionera, l’Ajuntament ha encetat enguany aquesta proposta estival programant diverses activitats en aquests patis.

#CuidemBDN per tenir una ciutat més neta i cívica
A més dels serveis habituals de neteja, l’Ajuntament ha establert aquest estiu un increment del servei de neteja als punts més utilitzats. Aquest servei s’anomena Aigua a Batre. És una màquina que ruixa amb aigua a pressió les voreres i elimina taques i brutícia. 

Ús cívic del carrer
L’estiu ha de ser compatible amb un ús cívic del carrer. L’Ajuntament fa una crida a la ciutadania perquè es faci un ús responsable dels espais públics. Es tracta d’evitar actituds com el ‘botellón’. 

La brossa, a l’hora
És molt important que durant tot l’any, però més a l’estiu, les escombraries es deixin als contenidors durant l’horari indicat.

Stop tovalloletes WC!
L’Ajuntament posa en marxa una campanya per sensibilitzar dels efectes negatius de llençar tovalloletes humides al vàter. No són biodegradables.

Serveis Socials sense vacances
En horari laboral el telèfon dels Serveis Socials de l’Ajuntament és el 93 483 29 63. Fora d’aquest horari cal contactar amb la Guàrdia Urbana trucant al 092.

Vigilem amb les plagues!
Les altes temperatures de l’estiu faciliten l’aparició de plagues. Poden aparèixer paneroles, tot i que l’Ajuntament fa tractaments al clavegueram durant tot l’estiu i fins a l’octubre.
També s’ha de vigilar amb el mosquit tigre. L’Ajuntament fa tractaments específics als embornals per eliminar les larves. En cas de notar símptomes de malalties tropicals que poden ser transmeses pel mosquit tigre cal anar a un centre sanitari.

Si observeu alguna plaga a la ciutat telefoneu al Servei de Salut de l’Ajuntament (93 483 27 78) o envieu un correu electrònic a protecciosalut@badalona.cat

Obres

·Tall total del servei de la línia 2 del metro entre La Pau i Pompeu Fabra, de l’1 al 28 d’agost. per millora de les instal·lacions. Hi haurà un servei substitutori d’autobusos.

·Durant tot l’estiu continuaran les obres de construcció del nou Estadi Municipal, al barri de Montigalà.

Deixa un comentari