Publicat el 27/02/2023

La sessió de presentació tindrà lloc el dissabte’11 de març, a les 18 h, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Dosrius

 

 

 

L’Arxiu Municipal de Dosrius, conjuntament amb l’Arxiu Comarcal del Maresme i el Consell Comarcal, organitza aquest mes de març la presentació del llibre monogràfic “La Família Dosrius. Una nissaga i dues branques”, escrit per Xavier Alarcon i Campdepadrós.

Aquesta obra narra la història dels orígens del castell de Dosrius i de la família dels seus primers castlans.
La presentació és oberta a tota la població i tindrà lloc el dissabte 11 de març, a les 18 h, a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

“La Família Dosrius. Una nissaga i dues branques” condensa moltes dades obtingudes del buidat sistemàtic de la bibliografia existent fins avui relativa al senyoriu dels nobles que van ostentar el feu de Dosrius i que en van dur el cognom. Es tracta d’una important obra que abunda en dades, dates i detalls que ens aporten llum a una època de la qual tenim moltes zones fosques.

Amb la publicació, doncs, es disposa en un sol volum de bona part de la història parcialment coneguda fins als nostres dies, així com molts més elements que restaven inèdits. La consulta en arxius i la relectura de repertoris documentals ha permès a l’autor enllaçar les parts conegudes a l’hora de teixir un relat coherent, sintètic i raonat.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Dosrius

Deixa un comentari