Presentació del Documental sobre els quinze anys dels Capgrossos de Mataró | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 02/11/2011

La pel·lícula l’han codirigit Òscar Fernández i Jordi Rovira, assessorats en el guió per Efren Garcia i Ariadna Vázquez i auxiliats en el camp tècnic per Marc Giner i Lluís Maymó. La música va a càrrec del compositor mataroní Gustavo Legido.
La peça, de 52 minuts de durada, s’ha enregistrat a Londres, Vilafranca del Penedès, Tarragona i Mataró els darrers dos mesos i s’estrenarà al Teatre Monumental de Mataró el dimarts dia 15 de novembre, la jornada abans del primer aniversari de la proclamació dels castells com a patrimoni immaterial de la humanitat per part de l’UNESCO.
El títol del documental, molt allunyat de la temàtica castellera, es desvetllarà el mateix dia de la presentació, en la qual prendrà part el periodista Espartac Peran, actualment conductor de l’espai Divendres de TV3. Peran va ser, el 1995, un dels promotors de la creació de la colla a partir d’un programa especial del magazín Mataró a sac que llavors ell presentava a Televisió de Mataró. Des d’aquest espai es va fer una crida a tota la ciutadania que va aconseguir engrescar els primers setanta castellers que després formarien la colla.
Què és Clack?
La productora mataronina Clack ha estat la responsable de treballs com Cançons a la vora del pop (emès al 33 i a la xarxa Comunicàlia), escollit com a millor DVD musical del 2010 pels lectors de la revista Enderrock; de la minisèrie cultural Nosaltres, els maresmencs emesa a m1tv, la televisió local de Mataró i el Maresme, el passat mes de març i del projecte multiplataformaSantes15!, estrenat per la Festa Major de Mataró, el juliol passat.
També impulsa el projecte multimèdia Diaridelamusica.com, la versió televisiva del qual s’emet a la Xarxa de Televisions Locals des d’aquest setembre.

Deixa un comentari