Presentació de l´Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Premià de Dalt | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 10/07/2012

Diumenge 8 de juliol, la Sala Sant Jaume acollia la presentació de l´Assemblea Nacional Catalana a Premià de Dalt. L´acte, en què van assistir més de cent persones, va comptar amb la intervenció de l´actor i veí del municipi, Àlex Casanovas; del primer tinent d´alcalde, Josep Triadó; l´alcalde, Joan Baliarda; el Daniel Carulla, del responsable de l´ANC a Premià de Dalt; de Josep M. Coll; de Mariona Borràs i, finalment, del periodista valencià i vicepresident d´Òmnium Cultural, Vicent Sanchis. La presentació va comptar amb l´actuació en directe de la Jove Orquestra de Cambra del Masnou, qui, entre altres peces, interpretà, per la seva simbologia, “Que tinguem sort” d´en Lluís Llach, i “El cant dels Ocells”.
Josep Triadó i Joan Baliarda van recordar en les seves intervencions, el suport institucional de l´Ajuntament a la construcció nacional del país, detallant la celebració a Premià de Dalt de la consulta popular sobre la independència (13/12/2009), l´aprovació per Ple (CiU + ERC) perquè Premià de Dalt sigui un municipi moralment exclòs de la Constitució espanyola (2010) així com el fet que el poble és un dels 484 membres de l´Associació de Municipis per la Independència, fruit d´un acord entre CiU, ERC i SI, que recolza la iniciativa de convocar un referèndum per a votar la independència de Catalunya. Concretament, l´alcalde va posar incidència en el fet que des de fa molts anys Premià de Dalt participa de la campanya “Un país, una bandera” mitjançant el qual al Consistori només oneja la senyera.
Vicent Sanchis, va explicar que “les consultes independentistas com la que es va fer a Premià de Dalt el desembre de 2009, han portat com a conseqüència el naixement d´entitats tan importants com l´Associació de Municipis per la Independència -AMI- i l´Assemblea Nacional Catalana, ANC. El periodista valencià va dir que “reivindico la fi de l´espoli i del mennyspreu. Reivindico la independència”, i respecte a la unitat dels Països Catalans va manifestar que “hi ha alguna cosa que es mou a les Illes i al País Valencià arran la campanya del Partit Popular d´agressió a la nostra llengua, comuna amb una part de l´Aragó, Ses Illes i el País Valencià”.

Deixa un comentari