Publicat el 27/08/2014

El regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, l’actriu Carme Pla i la ballarirna Maria Garriga han presentat la Temporada estable de teatre al Monumental i la programació del cicle Fet a Mataró.
Fins al 23 de novembre es veuran al Teatre Monumental 4 espectacles que han estat èxit de crítica i públic de la temporada teatral barcelonina, a més del nou projecte de Josep M. Pou que es podrà veure a Mataró abans d’estrenar-se al Teatre Goya de Barcelona.
El cicle Fet a Mataró presentarà 6 espectacles treballats a Can Gassol. Centre de Creació d’Arts Escèniques de Mataró.
Es pot consultar la programació de la nova temporada de teatre, clicant:
http://static.culturamataro.cat/actes/documents/8b51482d128a1bb69c84ce77ccd7b7ef.pdf

La temporada d’enguany rep el nom de “Teatre i compromís” ja que amb la tria d’aquesta programació es pretén parlar de diverses formes de compromís i de comprendre, assimilar i compartir les coses que succeeixen quotidianament, i, alhora, prendre consciència, reflexionar, fer pensar…
El tret de sortida serà el 27 de setembre amb ‘Sonoritats’, el nou i vital espectacle de la Camut Band. Toni Espanyol i els germans Rafa i Lluís Méndez tornen a Mataró recreant un món màgic on els ballarins fan sons amb els peus i creen coreografies sonores amb materials com la fusta, el metall i el plàstic.
El segon espectacle de la temporada serà ‘Dones com jo’ de les T de Teatre, dirigit i escrit per Pau Miró. Aquesta nova comèdia exposa els desenganys de la classe mitjana i de l’actual situació de crisi en clau femenina i es podrà veure el 10 d’octubre.
El 25 d’octubre es presentarà un dels èxits més destacats del passat festival Grec de Barcelona, ‘La partida’, dirigida per Julio Manrique. L’obra de Patrick Marber aprofita una partida de pòquer per parlar de temes que van més enllà del joc i ho fa amb un repartiment de luxe encapçalat per Ramon Madaula, Andreu Benito i Joan Carreras.
El quart espectacle de la temporada és ‘Cels’ de Wajdi Mouawad, autor de l’aclamada Incendis, que dirigeix Oriol Broggi. La posada en escena que ha fet Broggi és molt diferent al que el director barceloní té acostumat a l’espectador, ja que ha apostat per treballar amb diferents recursos audiovisuals. Eduard Farelo i Màrcia Cisteró destaquen entre el repartiment d’una obra aplaudida per crítica i públic que arribarà a Mataró el 2 de novembre.
La temporada “Teatre i compromís” es tancarà el 23 de novembre amb ‘Prendre partit’, dirigida per Josep M. Pou. En aquesta obra de Ronald Harwood i amb Joel Joan i Josep M. Pou encapçalant el repartiment, el director trasllada l’espectador al Berlín del 1946 per explicar una història basada en fets reals. Prendre partit aborda l’actitud vers el nazisme de qui va ser un dels millors directors d’orquestra alemanys de la seva generació, Wilhelm Furtwängler.
Per complementar la programació s’organitzen diferents accions per acostar les obres a l’espectador. El dia 7 d’octubre a la biblioteca Antoni Comas es farà una lectura de textos teatrals i una xerrada amb Pau Miró, autor i director de Dones com jo, mentre que el 18 d’octubre s’ha organitzat una visita al Teatre Municipal de Girona i una xerrada amb els organitzadors de Temporada Alta, en una sortida pensada per als abonats. Com ja és habitual, després de cada espectacle es farà una xerrada amb membres de la companyia per conversar amb el públic sobre l’obra.
El preu de l’abonament per a tota la temporada és de 70’80 € a la platea i de 58’80 € a l’amfiteatre. Els nous abonats poden adquirir els seus carnets amb la mateixa localitat reservada per a tots els espectacles i un descompte del 40 % respecte les entrades individuals de l’1 al 5 de setembre.
Fet a Mataró
El 28 de setembre comença una nova temporada del cicle Fet a Mataró que aposta per donar l’oportunitat de treballar a Can Gassol. Centre de Creació d’Arts Escèniques de Mataró els seus nous espectacles. Aquesta tardor 6 companyies, majoritàriament amb artistes de la ciutat, faran residència a Can Gassol per mostrar posteriorment el nou espectacle o en algun cas un assaig obert per compartir amb els espectadors la creació i poder conèixer les reaccions d’aquests per seguir millorant l’espectacle.
Enguany, es podrà veure l’espectacle multidisciplinar ‘Glofusss!’de Maria Garriga i Bertus Companyó; ‘Simbiosi’ de Human Duo, un projecte compartit amb el M|A|C i que uneix música, interpretació, videart i dansa de dos joves a intèrprets; l’assaig obert de ‘Gàbi’ a de la companyia Jungle Low, sobre el treball amb màscares; ‘Z’ un espectacle de teatre d’autor que representa un projecte de l’Insitut del Teatre de la companyia mataronina El martell i l’assaig obert del nou espectacle de moviment que treballa Roser Tutusaus,‘Tecnologies del jo’.
El cicle es tancarà el 14 de desembre amb la mostra d’una nina gegant en forma de ballarina que la companyia Antigua i Barbuda està treballant de cara a la Cavalcada de Reis de Barcelona.

Deixa un comentari