Presentació, a Pineda, del projecte que es farà enguany als campaments de refugiats sahrauís i el programa -Vacances en Pau- | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 27/03/2012

El Col·lectiu de Joves pel Sàhara i l´Associació Malgrat solidari amb el Sàhara, presentaran el projecte que es farà enguany als campaments de refugiats sahrauís i el programa “Vacances en Pau”, que es basa en acollir infants sahrauís durant dos mesos a l ´estiu. L´objectiu és evitar que pateixin les altes temperatures al desert i per passar revisions mèdiques, entre altres.
L´acte es farà divendres 30 de març, a les 8 del vespre a la biblioteca Serra i Moret de Pineda.
Durant aquest acte de divendres es recollirà material escolar que es farà arribar a les escoles dels campaments i a la zona de les ´terres alliberades´, la franja de desert recuperada pels sahrauís a l´exèrcit marroquí. Tot el material escolar és benvingut; llàpissos de colors, bolígrafs, guixos, llibretes d´ortografia i caligrafia, i material didàctic en castellà, gomes d´esborrar, etc.
En aquesta zona, les famílies viuen de forma nòmada, seguint els ramats de camells i hi arriba molt poca ajuda internacional. És un estil de vida tradicional que s´ha mantingut de segles enrere. Tot i això, els infants estan escolaritzats i van a l´escola tot i que tenen molt poc material escolar.
Un grup de persones marxaran als campaments sahrauís per Setmana Santa, mentre que un altre grup té previst viatjar-hi a finals del mes de maig. Durant la xerrada també es podrà veure fotografies i un documental del projecte fet l´any passat.

Deixa un comentari