Publicat el 10/02/2021

PAISATGES presenta obres de vint-i-un artistes del Maresme o vinculats a la comarca que, amb diverses tècniques artístiques, recreen entorns naturals propers o de comarques veïnes

És una exposició a partir d’una selecció d’obres del Fons d’Art de la Fundació Iluro amb el paisatge com protagonista. Una de les finalitats de l’entitat és difondre els Fons propis, com el Fons d’Art, organitzant des de l’any 2014 diverses exposicions, la primera de les quals també estava dedicada al paisatge. A més, amb la ferma voluntat d’estudiar, documentar i conservar aquests Fons, la Fundació Iluro ha restaurat setze de les vint-i-set peces presents a la mostra i editarà un catàleg.

PAISATGES, exposició que permetrà als visitants conèixer obres d’autors propers que, des del seu mestratge, van exercir una clara influència en l’art mataroní i maresmenc. És molt interessant poder revisar-les i (re)valorar-les amb el pòsit que han adquirit i la perspectiva que ens dona el temps.

Els i les artistes presents a la mostra són Fèlix Albajes i Garcia, Sixto Albertí i Thomas, Antonio Ayné Esbert, Salvador Castellà Massó, Francesc Costa Marsillach, Llorenç Culubret i Soler, Salvador Esquerra Tuñí, Rafael Estrany i Ros, Joan Finet Casassa, Nieves Guillem Nau, Antoni Lleonart Roca, Eduard López Salvador, Leonardo Mateu Ribera, Pere Montserrat Forns, Francesc Oliver Fradera, Josep M. Prat Giné, Antoni Prats Janer, Ana Subirana Flaquer, Emilia de Torres Profitós, Rodolfo Tur Roig i Jaume Vilarrupla Roldós.
L’exposició podrà ser visitada a l’Ateneu des del dijous 11 de febrer fins al diumenge 2 de maig, en els seus horaris habituals:
de dimarts a dissabte de 17.30 a 20.30h
diumenge i festius d’11.30 a 13.30 i de 18.30 a 20.30h
dilluns tancat (laborables i festius)

Presentació de l’exposició amb representació dels artistes
Dia: Dijous, 11 de febrer a les 11h
Lloc: Ateneu de la Fundació Iluro – La Riera 92, Mataró) – Tel. 937 553 155 – ateneu@fundacioiluro.cat

 

Deixa un comentari