Publicat el 20/09/2017

Es realitzaran controls de fums dels cotxes per conscienciar als conductors de la importància de lluitar contra la contaminació atmosfèrica

Aquest dimecres s’ha presentat la campanya de control de fums dels vehicles de Badalona, emmarcada en la celebració arreu de Catalunya de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, que aquest any porta com a lema ‘Mobilitza’t per un aire més net’ i que busca promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables. La mesura vol conscienciar als conductors de la importància de lluitar contra la contaminació atmosfèrica per assolir una ciutat més neta i amb millor qualitat de vida.
Els controls als vehicles es realitza durant aquesta setmana a tres emplaçaments de la ciutat: la rambla de Sant Joan, el carrer Antoni Bori i el carrer del Torrent de Vallmajor.
Els automòbils que se sotmeten a les proves d’emissió de fums i superen els nivells permesos seran requerits perquè reparin i redueixin les emissions de partícules, obtenint així una millora en la qualitat de l’aire.

Estudi per controlar els nivells de NO2 en l’aire
La presentació de la nova campanya ha servit perquè l’Ajuntament de Badalona presentés les conclusions d’un estudi específic per conèixer els nivells de NO2. El darrer estudi realitzat sobre aquest tema es va dur a terme durant el període 2008-2009 i va mesurar més de 20 punts de la ciutat per poder construir un mapa de la distribució territorial de la contaminació. El resultat del mateix indicava que la qualitat de l’aire de Badalona era dolenta en la major part de la ciutat, especialment en aquells punts que es troben a prop de les principals vies de comunicació.

Durant l’any 2017, gràcies a un conveni entre l’Ajuntament de Badalona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, s’ha realitzat un nou estudi durant dos mesos per tal de valorar si s’havien produït canvis en els nivells de NO2 en aquest període de temps. Tot i la renovació natural del parc de vehicles de la ciutat i les millores tecnològiques que s’han introduït en els automòbils, els nivells de contaminació, que estan lligats directament amb el transport rodat, continuen sent preocupants en la major part dels punts mesurats.
Davant aquestes conclusions, el 2n tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, ha afirmat que “un cop més, es posa de manifest la urgència d’implementar paquets de mesures que puguin contribuir a reduir considerablement el trànsit privat a la ciutat i el parc circulant”. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Badalona va aprovar una moció al Ple reclamant mesures conjuntes amb  l’AMB i la Generalitat de Catalunya per millorar la qualitat de l’aire de la ciutat.

Deixa un comentari