Publicat el 12/05/2020

Els serveis municipals de neteja han detectat i recollit un major nombre d’excrements de gos durant aquests dies de confinament

L’Ajuntament d’Alella demana a totes les persones que surtin a passejar el seu gos que mantinguin el civisme habitual, recollint les defecacions i ruixant els orins i que no s’aprofiti la situació actual per deixar de fer-ho.

Des del consistori, es vol insistir que recollir els excrements i ruixar els orins de les mascotes és una qüestió de civisme i una obligació, i que ara, en la situació de crisi sanitària actual, és més important que mai.
No fer-ho es considera infracció lleu d’acord amb l’ordenança municipal d’animals i pot comportar multes de fins a 750 euros que, en cas de reincidència, poden arribar fins als 1.500 euros.

Alhora, cal tenir present que tots els gossos han d’anar lligats, fins i tot en camins fora del nucli urbà, per evitar que generin molèsties a altres persones o danys a la fauna o flora. En el cas que el gos sigui de raça considerada potencialment perillosa, ha d’anar sempre lligat i amb morrió homologat, i disposar de la corresponent llicència municipal per a la tinença i conducció.

Així mateix, informem que s’ha de tenir cura dels animals, garantir-ne la higiene i l’atenció veterinària. En cas que una persona propietària no pugui fer-se’n càrrec per motius mèdics o per ser població de risc, demanem tenir previsió de pensar en altres persones que se’n puguin cuidar temporalment o comunicar la situació a l’Ajuntament a través del correu alella.participacio@alella.cat o enviant un whatsapp al número de telèfon 627069628.

Per a més informació, podeu consultar l’Ordenança Municipal d’Animals fent clic  https://alella.cat/fitxa.php?id=11354

 

Deixa un comentari