Publicat el 23/04/2021

La Gala de Cinema Local compta enguany amb la participació del director Marc Martínez, guanyador del Premi Brigadoon Paul Naschy del Festival de Sitges 2019, que ja havia rebut també al 2015

La setzena edició del FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella 2021 passa el seu equador amb un balanç positiu, donades les restriccions de mobilitat que han afectat als visitants que habitualment visiten Calella durant el mes d’abril per gaudir de la fotografia i el cinema, ja que unes 950 persones han participat d’una o vàries activitats organitzades.
A banda de les projeccions de curtmetratges seleccionats al 27è Trofeu Torretes de Curtmetratges i de les exposicions de fotografia que es troben a la Fàbrica Llobet i a l’Ajuntament Vell, la darrera setmana va oferir als visitants dos tallers de fotografia, que els assistents van valorar molt positivament, i els alumnes de l’Institut Euclides de Pineda de Mar van participar en una Matinal de Cinema Jove, compartint els treballs realitzats als seus tallers.

Demà dissabte 24, a les 19 hores se celebra la ‘Gala de Cinema Local’, una gala que, cada any, vol posar en valor el talent local. I, enguany, aquesta gala compta amb un participant, el director de cinema calellenc Marc Martínez, que exemplaritza i porta aquest talent més enllà de Calella, donat que ha estat el guanyador del Premi Brigadoon Paul Naschy del Festival de Sitges en tres ocasions, la darrera d’elles al 2019, amb el curt ‘Tu último día en la tierra’.
Martínez havia de visitar el FESTIMATGE la passada edició per commemorar el seu recent premi, però la pandèmia ho va impedir i la seva participació va quedar ajornada a aquest any.
La gala comptarà també amb dos joves i prometedors directors calellencs, Marc Vilalta i Pol Mansachs, i un habitual participant del festival, Martí Arañó, que presentaran els seus treballs.

Diumenge 25, hi ha programades dues visites guiades gratuïtes a les exposicions de fotografia (a les 12 i a les 18 h, cal fer reserva prèvia al 646 653 502). I es podrà gaudir de les exposicions de fotografia i de les noves sessions de projeccions de curtmetratges. Es pot consultar al web: https://www.festimatge.org/programa/el programa complert.

L’activitat estrella de la propera setmana serà la projecció del film ‘The Kid’ (El noi) de Charles Chaplin, el dijous 29 d’abril a la Sala Mozart, en un acte que vol ser un homenatge al centenari de l’estrena de la pel·lícula i també un record per a l’edició no celebrada del FESTIMATGE 2020 que havia de tenir com a fil conductor a Chaplin en el 130è aniversari del seu naixement.
I l’activitat més innovadora serà la celebració de la 1a Trobada Online de Cinema 9,5mm el proper dia 1 de maig, que serà també la primera d’Europa i, molt probablement, del món, i que ha despertat molta expectativa entre els cineastes que segueixen el 9,5mm arreu del món.

El FESTIMATGE, únic al món
El Festival de la Imatge de Calella és l’únic festival de tot el món que reuneix cinema i fotografia en un mateix festival, i amb una durada tan extensa, gairebé tot un mes d’activitats relacionades amb la imatge.
Reuneix tres certàmens que, originàriament, es celebraven per separat: La Trobada Internacional de Cinema 9,5 mm, única a Espanya i de les poques que queden arreu del món, que aquest any celebra la seva 48a edició; el Trofeu Torretes de Fotografia, que es fa des de fa 45 anys i que és reconegut per la Federació Internacional de Fotografia, la qual cosa demostra el seu prestigi; i, el més jove de tots, el Trofeu Torretes de Curtmetratges, amb 27 anys de vida.

Enguany, el FESTIMATGE 2021 celebra la setzena edició des que els tres certàmens s’ajuntaren per fer un gran festival. El FESTIMATGE és un projecte ambiciós, fet amb el caliu que un grup d’amants de la fotografia i el cinema, com són els aficionats de Foto-Film Calella, posen en el festival. I enguany, esdevé també un projecte de tenacitat i esperança, perquè, sigui com sigui, amb les limitacions i restriccions existents, cal dur-lo a terme, perquè “En tenim ganes!”.
Per a més informació:  www.festimatge.org
Programa complert del FESTIMATGE: https://www.festimatge.org/programa/

 

 

Deixa un comentari