Publicat el 02/03/2022

Sota el lema “Soc dona, soc infinitament valuosa” el programa acull prop d’una dotzena d’actes durant tot el mes de març

 

 

 

Aquesta setmana comencen els actes inclosos en la celebració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Sota el lema “Soc dona, soc infinitament valuosa”, l’Ajuntament ha preparat un programa, amb la col·laboració de diverses entitats del municipi, que agrupa una dotzena d’actes, exposicions, teatre, xerrades i altres activitats.

Enguany, l’acte central del Dia de les Dones se celebrarà el diumenge 12 de març, a partir de les 11 h, a la plaça de les Dones del Tèxtil, amb una jornada que inclourà activitats diverses, actuacions d’escoles de dansa del municipi i la lectura del manifest.
A més a més, a les 12.30 h, es farà una flashmob oberta a la participació ciutadana.
A les 20 h, la jornada continuarà a l’Espai Escènic Iago Pericot de Ca n’Humet amb Fulana i Mengana, una obra de teatre amb humor a dojo i rialles assegurades.

Els actes vinculats al Dia de la Dona començaran, però, abans del 8 de març. En concret, aquest dimecres, 2 de març, tindrà lloc la presentació de la primera Trobada de Dones del Masnou, un espai d’assessorament, activitats, ajuda i confiança. Durant aquest acte es projectarà la coreografia per a la flashmob del Dia de la Dona i es presentarà el vídeo Activa’t, dona, amb la participació i intervenció d’actrius convidades.

Altres reclams que tindran lloc aquesta setmana, abans del 8 de març, seran la inauguració de l’exposició de “Violets are Blue”, de Nicole Gagnum, el divendres 4, a l’Espai Casinet. L’exposició es podrà visitar fins al 27 de març.

La programació, que s’allargarà durant la resta del mes de març, continuarà el dia 10 amb la presentació del llibre Cosas que pasan en la frontera, de So Blonde i Olga Antiguas.
El mes de març també coincideix amb l’obertura i posada en marxa del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) Jove del Masnou,  a l’Espai Jove de Ca n’Humet.
També, al mateix equipament juvenil, hi ha programat cada dimarts de març a les 19 h el taller d’autodefensa femenina. A més a més, la Biblioteca Joan Coromines acollirà l’exposició documental “La mirada”, d’Isabel Allende, que té per objectiu difondre l’obra de l’escriptora i descobrir amb més detall el seu entorn social, polític i cultural.
A la Biblioteca també han preparat els Còmics en femení“, un recull d’obres la col·lecció de la Biblioteca que poden ser una aportació interessant des d’una perspectiva feminista.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament del Masnou

 

 

Deixa un comentari