Publicat el 25/01/2022

La publicació digital Premià Report esdevé la primera activitat extraescolar comuna per les escoles de Premià de Mar, impulsada per l’Ajuntament

 

Alumnes de les escoles i de l’institut de Premià de Mar, des de primària a batxillerat, participaran conjuntament en les tasques de redacció de la publicació digital Premià Report

 

Es tracta d’un projecte pioner, ja que serà la primera activitat extraescolar conjunta que duen a terme els centres escolars de la vila i que es fa, a més, seguint els criteris traçats a l’aliança Educació360, que entén l’educació com un procés global més enllà de les hores lectives, i del Pacte contra la Segregació Escolar a Catalunya, al qual es va afegir l’Ajuntament a inicis de 2019. Una acció impulsada per l’Ajuntament i el diari digital Junior Report.

Premià Report publicarà exclusivament notícies, entrevistes i reportatges redactats per estudiants de la vila. Els seus objectius impliquen oferir un mitjà d’expressió als infants i joves i ajudar-los a entendre el funcionament dels mitjans de comunicació, posar-los en contacte amb l’actualitat local i donar-los eines per defensar-se de les notícies falses i fomentar l’esperit crític.
Per assolir totes aquestes fites, els centres comptaran amb l’ajuda d’un equip de periodistes professionals que orientaran els redactors i redactores.

El projecte Premià Report es va presentar als instituts i escoles de Premià de Mar el passat 20 de gener en una sessió virtual. L’acord amb l’Ajuntament permet que tots els centres educatius de la ciutat tinguin accés a publicar de forma oberta i gratuïta.

Premià Report s’emmarca dins del projecte Revista Escolar Digital (RED), una xarxa de diaris d’alumnes en la qual ja participaven amb les seves publicacions les escoles premianenques El DofíEl Pilar i La Salle.
Cal esmentar que l’escola El Dofí va ser la primera escola pública que va participar en el projecte RED a nivell de primària mitjançant a iniciativa de l’Ajuntament.

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Premià de Mar

Deixa un comentari