Premià de Mar. Tot a punt per a la temporada de platja | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 25/06/2012

Premià de Mar compta amb 2,5 km km de litoral, al llarg dels quals s’hi troben 5 platges: platja de Llevant, platja de Bellamar, Pla de l’Os, Platja de la Descàrrega i Platja de Ponent.  Com a espai d’oci i lleure, durant la temporada d’estiu les platges incorporen els  serveis necessaris pel bon desenvolupament de l’activitat que s’hi realitza. La temporada de platja es va inicciar el diumenge 24 de juny i s’allargarà fins el  2 de setembre.
Servei de vigilància i socorrisme a les platges
El servei de vigilància i socorrisme a les platges anirà a càrrec de la Creu Roja de Premià de Mar. El servei funcionarà  de 11 a 18 h, de dilluns a diumenge i estarà actiu a totes les platges del municipi.


Constarà dels següents elements:
Mòdul de primers auxilis a la platja de Llevant, juntament amb els serveis per a persones amb mobilitat reduïda (cabina de wc adaptada,  cadira amfibi i habilitació de zona d’ estacionament).
Embarcació. Vehicle d’intervenció 4×4 i un quad
– Megafonia fixa a la platja de Llevant
3 cadires de vigilància situades a zona de Can Pou, a l’espigó de la  platja de la Descàrrega (alçada de l’estació aproximadament) i al Pla de l’Os-Bellamar.
Nova Senyalitzalització i panells informatius. Des de l’àrea de Medi Ambient i Salut Pública, s’ha millorat la senyalització de les platges i serveis amb nous panells informatius a les platges de Llevant, Bellamar, Pla de l’Os, de la Descàrrega i de Ponent. Alhora, s’han pintat els passos soterrats, s’han arranjat i pintat les dutxes, s’han col·locat passeres, i s’han arranjat  les escales i accessos a la platja i els pals de les banderes d’informació de l’estat del mar.
Neteja de les platges
Cal recordar  també que durant la temporada de platges s´intensifica el servei de neteja, de manera que diàriament es fa la neteja de la sorra, del passeig, la recollida de papereres, i la neteja dels torrents, dutxes i accessos.
Durant la temporada alta, del 15 de juny al 30 de setembre, la neteja  es fa de la manera següent:
3 peons de 06.00 h a 13.00 h cada dia
1 peó-conductor de 03.30 h a 10.30 h cada dia, per netejar les platges de Llevant i Bellamar amb un tractor amb màquina garbelladora.
Recomanacions de la Creu Roja:
Creu Roja recorda que és  vital seguir sempre les recomanacions dels socorristes, així com adoptar mesures d’autoprotecció per tal de gaudir d’un bany segur.
No intenteu nedar contra corrent
Si us sentiu arrossegats per un corrent, nedeu paral.lelament a la platja i una vegada sortiu del corrent, nedeu cap a la platja.
Les pilotes, matalassets i flotadors són molt lleugers i poden anar-se´n fàcilment mar endins o bolcar. Per tant, mai els utilitzeu si no sabeu nedar.
Cal respectar els banderes de senyalització de l´estat del mar:
Bandera vermella : bany prohibit
Bandera groga: bany perillós. Es recomana que l’aigua no sobrepassi l’alçada de la cintura.
Bandera verda: bany sense perill

Deixa un comentari