Publicat el 17/02/2016

El ple de gener va aprovar per assentiment una moció presentada pel grup municipal d´ERC-JxP per a la implementació d´espais cardioprotegits amb desfibril·ladors externs automàtics (DEA) per tal d´instal·lar aquests aparells als edificis municipals.

El text aprovat amb el suport de tots els grups municipals contempla els següents acords: 

1. Que l´Ajuntament de Premià de Mar estudiï la ubicació d´equips de desfibril·ladors externs automàtics en equipaments i espais municipals.

2. Dotar dels equips de desfibril·ladors necessaris, això és, als equipaments esportius municipals, altres equipaments que puguin ser estratègics per a aquesta missió i en aquells llocs públics on treballen o transiten un gran nombre de persones. Principalment, cal tenir en compte la zona esportiva i d´altres on es fa esforç físic, centres escolars i instal·lacions de caire divers, convertint Premià de Mar en un “municipi càrdioprotegit”.

3. Impulsar l´adquisició de dotacions d´equips DEA mitjançant els recursos propis i ajuts d´administracions públiques supramunicipals establint com a prioritat l´adquisició d´un DEA per a cada vehicle policial i un per a les dependències municipals.

4. Promoure la formació acreditada, així com cursos de primers auxilis, per actuar correctament davant una aturada cardiorrespiratòria o altres accidents a les entitats esportives i entre el personal que presta servei en aquestes dependències per a la utilització d´aquests aparells DEA i totes les que manifestin el seu interès.

5. Aprofitar els espais de natura, educatius, lleure i esport, per tal d´establir-los com a referent d´un potencial de suport als hàbits saludables i que serveixin de promoció del municipi.

6. Que l´Ajuntament de Premià de Mar comunicar l´acord de Ple a la Corporació de Salut del Maresme, a la Diputació de Barcelona, organismes competents i a les entitats usuàries de les instal·lacions municipals, així com informar a la població a través dels mitjans de comunicació de l´Ajuntament de Premià de Mar.

Actualment hi ha un desfibril·lador al Pavelló Municipal d´Esports i un altre al camp de futbol, i properament s´instal·larà un tercer aparell al Pavelló Voramar.

Deixa un comentari