Publicat el 06/10/2014

El passat dissabte es va fer la presentació oficial del nou gegant Martí, adaptat per a  persones amb discapacitat física i/o sensorial. L’acte de presentació va començar amb una concentració a la plaça de l´Ajuntament i va finalitzar a la plaça de la Sardana, on es va fer el bateig d’en Martí, apadrinat per en Pigat i la Lucía, gegants de Vilassar de Mar. El moment més emocionant de l’acte va ser quan el nou Martí, després d’haver rebut la forca i el barret del seu predecessor, va fer el seu primer ball portat per una representant de l´entitat Segel XXI i acompanyat dels gegants Ester i Omar. Tot seguit, els gegants de Vilassar de Mar s´hi van sumar i van fer un ball acompanyant els tres gegants de Premià de Mar.
L´acte va comptar amb les intervencions de l´alcalde, Miquel Buch; el representant de l´àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Pep Llop; la presidenta de Debòlit, Elvira Renyé; la representat de Segle XXI, Grup de suport a la gent diferent, Mercè Pérez; i, en nom de la Colla dels Geganters, Susanna Martínez.
El nou Martí està preparat perquè el puguin portar persones amb cadira de rodes, ja que disposa d’unes rodes per facilitar el seu desplaçament, a més d´uns ancoratges extensibles perquè s´hi puguin agafar cadires de rodes de diverses mides.
Per a les persones amb discapacitat auditiva, el gegant disposa d´uns pilots lluminosos que s´accionen des de fora i permeten indicar al geganter cap a on ha d´anar.
Les  persones amb discapacitat visual també podran portar el gegant, ja que aquest compta amb un sistema de megafonia a l´interior que permet seguir les indicacions de direcció i/o ritme que es donen en cada moment des de l’exterior.
L´acte es va organitzar des de la Regidoria de Cultura amb la col·laboració de les entitats Segle XXI i Debòlit.

Deixa un comentari