Publicat el 18/02/2022

Una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que distingeix els municipis que dediquen esforços en la millora dels espais verds públics

 

 

Premià de Mar ha passat a formar part de les Viles Florides, a través de la millora en l’enjardinament dels parcs i jardins urbans i els espais verds. Els darrers anys, s’ha imposat des de l’Ajuntament el model de naturalització de parcs i jardins, tot dibuixant una xarxa verda dins del municipi que, a mesura que es consolida, introdueix nous valors afegits.

El futur pla director de zones verdes, a més, dibuixa els projectes de millora dels espais verds, entre els quals hi ha la bassa naturalitzada del parc de Salvador Moragas o els prats de papallones i, pròximament, les cobertes verdes o la jardineria vertical, entre altres.

El manteniment d’aquests espais es realitza amb criteris de sostenibilitat i eficiència de manera que, per exemple, el reg està completament telegestionat, i s’ha prohibit la dispersió de qualsevol químic, tot apostant per la lluita biològica contra les plagues mitjançant la potenciació de la biodiversitat de la flora i la fauna.

Amb la incorporació de Premià de Mar a les Viles Florides, ja son 158 els municipis de Catalunya i Andorra els que formen part de Viles Florides, 22 dels quals de la comarca del Maresme.

La pertinença de Premià de Mar a les Viles Florides estarà identificada a les entrades al municipi des de les carreteres de Premià de Dalt i de Vilassar de Dalt i a l’entrada nord per la Nacional II.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Premià de Mar

Deixa un comentari