Premià de Dalt s´afegeix a l´Associació de Municipis per la Independència | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 11/11/2011

La suma de Premià de Dalt a l´Associació de Municipis per la Independència es va aprovar en el ple del passat 10 d´octubre, en una moció presentada per ERC-AM i SI. L´adhesió de Premià de Dalt es va aprovar amb els vots a favor de Convergència i Unió (8), Esquerra Republicana (1) i Solidaritat per la Independència de Catalunya (1). El PSC (5) es va abstenir i el PPC (2) hi va votar en contra.


Prop de 75 poblacions catalanes ja formen part de l´Associació de Municipis per la Independència promoguda per l´alcalde de Vic, Josep Maria Vila d´Abadal (CiU). Previsiblement, l´entitat farà la seva primera assemblea el 25 de novembre, en un lloc encara a concretar. La voluntat és fer créixer el front independentista municipal fins uns tres-cents municipis i posar les bases d´una futura consulta oficial sobre la independència coordinada entre els consistoris.
L´Associació de Municipis per la Independència és una organització que agrupa diferents ajuntaments catalans per tal de defensar l´assoliment dels drets nacionals de Catalunya amb l´objectiu de promoure l´exercici del dret a l´autodeterminació. L´entitat va ser fundada el 12 de setembre de 2011 pel Ple municipal de Vic a proposta de Convergència i Unió. El projecte va sorgir com a resultat del moviment institucional de declaracions de «municipis moralment exclosos de la Constitució espanyola», el qual arribà a aplegar el 12% dels ajuntaments de Catalunya, entre els quals hi ha Premià de Dalt, i que va néixer com a reacció a les retallades del Tribunal Constitucional espanyol a l´Estatut d´Autonomia democràticament ratificat l´any 2006. D´aleshores ençà, els alcaldes de Vic, Josep M. Vila d´Abadal (CiU), i del Port de la Selva, Josep Maria Cervera (CiU), han estat els principals promotors d´aquesta nova associació.

Deixa un comentari