Publicat el 18/11/2021

S’han programat diverses activitats fruit de la col·laboració de les regidories d’Acció Social i Igualtat, i les entitats Dones de Dalt i Dones del Barri

L’objectiu de les diverses activitats és el de sensibilitzar, conscienciar i mostrar el rebuig a la violència vers les dones, l’Ajuntament de Premià de Dalt es bolca en l’organització d’actes per commemorar el 25 de novembre.

D’octubre a desembre, la Fundació Vicky Bernadet farà formació sobre l’abús sexual infantil a les escoles i a l’institut.
Dimarts 23 de novembre, tindrà lloc la presentació del 1r Pla d’igualtat intern de l’Ajuntament al personal municipal, a càrrec de la Maria Villar, antropòloga i especialista en gènere i igualtat.
Dimecres 24, a les 19h, a la sala de plens, la Maria Villar oferirà un taller de conciliació del temps familiar, laboral, personal i social a partir de l’enquesta “Qui fa què?” per a saber com es reparteixen les tasques a casa.

Dijous 25N, a les 10 del matí, Dones del Barri estrenarà una coreografia a partir de “La Puerta violeta” de Rozalén, i omplirà la plaça del Mil·lenari de flors liles.
A les 12 del migdia es farà la lectura del manifest a la sala de plens del Consistori; durant tot el matí, tindrà lloc un taller de TikTok per adolescents a l’INS Valerià Pujol a càrrec de Lua Zalacaín, educadora i acompanyant de processos;
De 16 1 20h la Biblioteca Jaume Perich i Escala construirà un mural “Una flor per a elles” i “A mi també”; i
Finalment a les 19h
, Dones de Dalt farà la lectura del manifest i encesa d’espelmes, a la plaça de la Fàbrica.

Teatre contra el maltractament per a cloure el 25N
L’obra de teatre “Mordiendo la verdad” tancarà el programa del 25N a Premià de Dalt. Es tracta de l’òpera prima teatral de l’artista Alba Gil Menés, Premi Escena contra la violència sexista en la seva primera edició, l’any 2019. Es tracta d’una obra en què es busca la veritat. Alba. G escriu, dirigeix i protagonitza un monòleg feminista, cru i alhora tendre, que trenca clixés, i l’acompanya a l’escenari el músic Carlos García Marrón.

Redacció
Imatge i Font: Ajuntament de Premià de Dalt

Deixa un comentari