Publicat el 06/09/2015

L’Ajuntament de Premià de Dalt es vol sumar a la creació d’una xarxa ciutadana i d’ajuntaments acollidors de refugiats provinents de Síria, una iniciativa solidària promoguda per l’Ajuntament de Barcelona i a la que ja s’hi han sumat altres consistoris catalans i espanyols.
Amb aquesta decisió, l’equip de govern format per CiU i ERC, fa explícit d’una banda el seu suport a la població siriana afectada pel conflicte bèl·lic que el seu país pateix, i de l’altra, aporta el seu gra de sorra per tal d’assolir que l’Estat espanyol reaccioni i modifiqui el seu posicionament sobre el repte humanitari i social que pateix la població de Síria, gran part de la qual es veu obligada a fugir del país.
L´Ajuntament es compromet a treballar amb les entitats i institucions que participin en aquesta xarxa, per tal de donar acollida, en la mesura de les seves possibilitats, a algunes d’aquestes persones que necessiten solucions urgents davant la dramàtica i insostenible situació que estan vivint. La voluntat de l’equip de govern és impulsar la creació d’un registre de famílies, algunes de les quals ja han mostrat el seu interès en ser acollidores de refugiats. El registre es faria a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament, a la plaça de la Fàbrica, i al Centre de Formació Permanent.
A banda, la Generalitat de Catalunya posarà en marxa una estratègia d´acollida als refugiats davant la crisi humanitària que pateixen milers de persones que fugen de la guerra.

Deixa un comentari