Premià de Dalt esdevé municipi cardioprotegit | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 13/02/2013

El municipi ha adquirit 3 desfibril·ladors, amb l´objectiu de protegir de qualsevol accident cardiovascular els ciutadans i ciutadanes de Premià de Dalt.Ho han fet possible les regidories de Salut i Seguretat Ciutadana

Dos dels aparells estaran als vehicles de la Policia Local mentre que el tercer estarà ubicat al pavelló poliesportiu municipal, per a donar servei als seus nombrosos usuaris. El personal que l´ha d´utilitzar, en cas d´emergència mèdica, va rebre recentment un curs de formació i pràctica per a fer servir aquest aparell amb tota seguretat.
Cal recordar que els accidents cardiovasculars requereixen una actuació immediata i fins ara només es podia avisar els serveis sanitaris d’urgència i esperar que arribessin al més aviat possible. Aquesta adquisició de desfibril·ladors permetrà a la persona autoritzada començar a actuar immediatament mentre arriben els serveis sanitaris.
La regidora de Salut, Magda Julià, ha explicat que “la persona responsable del pavelló d’esports és una de les que ha realitzat el curs que l´autoritza a manipular l´aparell. D’aquesta manera, en el cas que succeís un incident d’aquest tipus, sempre es podrà actuar immediatament”. D’altra banda, la regidora ha valorat que els altres dos desfibril·ladors estiguin ubicats, de forma permanent, als vehicles dels agents de policia que també tenen la formació i la documentació que els autoritza a manipular-los.
La dissenyadora local Lali Rodríguez Tió, ha creat una imatge gràfica que identifica Premià de Dalt com a municipi cardioprotegit

Deixa un comentari