Publicat el 01/09/2021

El municipi tindrà un nou accés que facilitarà la connexió viària i alhora pot ser una oportunitat de negoci per als polígons industrials existents

Des de dimecres 1 de setembre l’autopista C-32 -la més antiga de l’Estat- deixa de ser de pagament i esdevé una via gratuïta després de més de 50 anys de peatges. En un termini de 6 setmanes, es preveu que es completin els treballs de demolició de les cabines. Tot i que no s’esperen problemes importants de congestió a la C-32, la Generalitat sí que preveu que, amb l’aixecament del peatge, el trànsit pugui augmentar entre un 5 i un 15% en aquesta via.

El Pacte per la Mobilitat Sostenible del Maresme, acordat entre el Departament de Vicepresidència, Polítiques digitals i Territori i el Consell Comarcal del Maresme, emmarca l’aixecament dels peatges amb un conjunt d’accions de millora de mobilitat a tota la comarca amb els objectius d’afavorir la connectivitat de la C-32, transformar la N-II en una via més cívica, pacificar la mobilitat urbana i abandonar definitivament models com el de calçades laterals o el de la Ronda del Maresme.

D’acord amb el Pacte per la Mobilitat Sostenible i la petició dels ajuntaments afectats, i per tal de millorar la permeabilitat de la N-II a la C-32, la Generalitat ha previst la creació de sis noves entrades i sortides a la C-32, una de les quals serà entre Premià de Dalt i Premià de Mar.

Reivindicació comarcal històrica

Des de fa anys, ajuntaments i entitats del Maresme esperaven aquest moment, després de cinqualnta anys pagant peatges. Fruit d’aquesta reivindicació, es va subscriure l’octubre de 2020 el Pacte per la Mobilitat Sostenible.
El passat 27 d’agost, el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, va presentar als ajuntaments maresmencs un estudi sobre els efectes de l’alliberament del peatge i una proposta d’actuacions per al corredor de la C-32 i de l’antiga carretera N-II. En el cas de Premià de Dalt hi va assistir l’alcalde, Josep Triadó.
En una primera etapa s’aixecaran les barreres i a continuació es desmantellaran les cabines i les marquesines de les estacions de peatge, sense afectar-ne el trànsit. La supressió dels peatges troncals com el de Vilassar de Dalt s’enllestirà en un termini màxim de sis setmanes.

Redacció
Imatge i Font: Ajuntament de Premià de Dalt

Deixa un comentari