Publicat el 09/07/2024

Les onades de calor, cada cop més habituals a Catalunya degut al canvi climàtic, han portat a la creació de més d’un miler de refugis climàtics a tot el territori

 

 

A Premià de Dalt, els ciutadans disposen de quatre d’aquests espais per refugiar-se de les onades de calor:

Associació de la Gent Gran (C. Sant Crist, 2): Obert els dies laborables de 15 a 20 h. Tancat del 5 d’agost a l’1 de setembre.

Biblioteca Jaume Perich i Escala (Riera de Sant Pere, 88): Oberta de dilluns a dijous de 15 a 20 h, i els divendres de 9 a 14 h. Tancada del 5 al 20 d’agost.

Sala de plens de l’Ajuntament (Plaça de la Fàbrica, 1): Oberta de dilluns a divendres de 8.30 a 13.15 h.

Casal d’Avis de Santa Anna-Tió (Plaça Mil·lenari, 1): Obert els dies laborables de 9 a 13 h i de 16 a 20 h.

Què és un refugi climàtic? – Un refugi climàtic és un espai públic dissenyat per oferir protecció durant situacions meteorològiques extremes, com les onades de calor. Pot ser un lloc exterior, com una arbreda o un parc amb ombra, o un espai interior, com una biblioteca. En els espais interiors, es recomana mantenir una temperatura de 27 °C a l’estiu i de 19 °C a l’hivern. A més, és important que aquests espais siguin accessibles, amb bancs o cadires per seure, aigua gratuïta i que garanteixin la seguretat dels usuaris.

On es poden consultar?- Els refugis climàtics es poden localitzar mitjançant un mapa interactiu que inclou un cercador. Al mapa es pot buscar per tipologia (piscines, biblioteques, poliesportius, etc.), municipi o comarca, així com consultar els horaris i altres serveis. Podeu accedir al mapa dels refugis climàtics de Catalunya aquí.

 

Redacció

Deixa un comentari