Publicat el 25/11/2022

A partir de la nit del 30 de novembre el tractament contra la processionària es farà mitjançant canó, mentre que el d’endoteràpia es farà el 7 de desembre

 

 

 

L’Ajuntament de Premià de Dalt iniciarà el 30 de novembre el tractament contra l’eruga processionària (Thaumetopoea pityocampa), de les zones verdes públiques del municipi.
Cal dir que es tracta d’una plaga molt comuna a la zona mediterrània europea, i que pot causar reaccions al·lèrgiques i ptialisme en humans i animals domèstics.

En aquest sentit, l’Ajuntament aplica un producte biològic que parasita el sistema digestiu de les erugues. En alguns punts, també s’aplicarà endoteràpia, un mètode que consisteix en la injecció del producte fitosanitari i/o substància nutricional, directament, al sistema vascular de la planta.

Pel que fa a l’àmbit privat, els propietaris de terrenys que disposin de pins tenen l’obligació de tractar-los contra l’eruga processionària. 

Allunyeu-vos de les erugues

Recordeu que és important seguir aquestes indicacions:

  • No toqueu les erugues: risc d’urticària.
  • Porteu els gossos sempre lligats i eviteu que ensumin les erugues.
  • Eviteu les zones tractades en cas de patir al·lèrgies

Les nits del 30 al 1, 1 al 2, 2 al 3 i 5 al 6 de desembre el tractament es farà mitjançant canó mentre que el tractament d’endoteràpia es farà el dia 7 de desembre.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Premià de Dalt

Deixa un comentari