Publicat el 24/08/2021

La Fundació Iluro de Mataró ha editat les bases de la 63a. convocatòria del Premi Iluro, dotat, des de la darrera convocatòria, amb 6.000 euros, a més de la publicació de l’obra

Com a les darreres edicions, a més de recerques específicament històriques, al certamen també s’hi poden presentar tota mena de treballs d’humanitats i ciències socials, tant de caràcter general com particular i tant d’un període determinat com de mirada transversal.
Així mateix, hi poden concórrer tant obres exclusivament centrades en Mataró o el Maresme com obres que facin referència a altres àmbits territorials a les quals Mataró o el Maresme hi tinguin una presència destacada o a qüestions més generals que tinguin un interès especial per Mataró o el Maresme.

Enguany s’incorpora al jurat, com a ponent d’història medieval durant els propers sis anys en substitució del Dr. Flocel Sabaté i Curull, la Dra. Blanca Garí de Aguilera, catedràtica d’història medieval de la Universitat de Barcelona.
Formada a la Universitat Autònoma de Barcelona (on es va doctorar el 1984), a París (Collège de France i EHESS) i a la Universitat de Gènova, Blanca Garí té una llarga trajectòria investigadora i acadèmica, marcada pel seu caràcter interdisciplinari i per nombroses estades de recerca i docència a l’estranger. Els seus interessos s’han centrat en les relacions mediterrànies, la resolució de conflictes, els estudis de gènere, i la religiositat i espiritualitat femenines a l’època medieval.

A la convocatòria de l’any 2020 va ser guardonat amb un accèssit el treball Dionís Baixeras 1862-1943. Un pintor entre el Maresme i els Pirineus, obra de la Dra. Esther Alsina Galofré, professora associada al Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona, que es publicarà coincidint amb l’acte de proclamació del veredicte del Premi Iluro 2021.

Els treballs que optin al premi han de ser originals i inèdits, i no poden haver estat guardonats per cap altre certamen. Les obres es poden presentar fins al 15 de setembre del 2021 a la seu de la Fundació Iluro, i les bases completes es poden consultar al web premiluro.cat.
Amb la 63a convocatòria del premi, la Fundació Iluro vol continuar estimulant la recerca i difondre el coneixement sobre Mataró i el Maresme, seguint els valors fundacionals de l’entitat. El guardó va néixer el 1959, de la mà de l’Obra Social de la Caixa d’Estalvis de Mataró. El 2009, després d’un llarg recorregut i de l’edició d’una setantena d’obres de gran pes acadèmic, va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.
Baluard de la història local i comarcal, el Premi Iluro és un estímul i un valuós referent. El certamen ha enfortit la seva vinculació amb el territori, com a testimoniatge rigorós de la història i les seves fonts, amb una producció extensa i fonamental que abasta totes les èpoques.
Contacte: https://premiluro.cat/contacte/

Redacció
Imatge i Font: Fundació Iluro

 

Deixa un comentari