Publicat el 16/04/2019

Els treballs que optin al premi han de ser originals i inèdits, i no poden estar guardonats per cap altre certamen. Les obres es poden presentar fins al 16 de setembre del 2019

La Fundació Iluro ha editat les bases de la 61a convocatòria del guardó, que es premia amb 4.500 euros i la publicació de l’obra.
En aquesta ocasió, igual que a l’anterior edició, a més de les investigacions històriques es convoquen específicament al certamen tots els treballs relacionats amb les humanitats i les ciències socials. De la mateixa manera, l’àmbit territorial d’estudi també s’obre i hi podran concórrer obres que no siguin exclusivament centrades a Mataró o al Maresme, sinó de qualsevol àmbit territorial en què Mataró o el Maresme tinguin una presència destacada o un interès especial.

Així doncs, a més dels estudis, memòries, diaris, fons documentals o biografies de caràcter històric i arqueològic, el Premi també està obert a treballs sobre economia, sociologia o filologia entre d’altres, que poden ser tant de caràcter general com particular, i tant d’un període determinat com d’una mirada transversal.

Alguns dels últims guanyadors del Premi Iluro han tractat temes com la història de la música, la Guerra de Successió, la industrialització o la conflictivitat social. Tots es poden consultar digitalment a través de la pàgina web de la Fundació Iluro: premiluro.cat
Els treballs que optin al premi han de ser originals i inèdits, i no poden estar guardonats per cap altre certamen. Les obres es poden presentar fins al 16 de setembre del 2019 a la seu de la Fundació, i les bases completes es poden consultar a la web del premi: https://premiluro.cat/.
Amb un jurat presidit per l’historiador Josep Maria Fradera, el certamen manté el rigor que l’ha caracteritzat durant els seus 61 anys d’història.

L’any 2018, una monografia de Joan Giménez i Blasco sobre la repressió franquista a Mataró guanyà la 60a convocatòria del Premi Iluro amb el treball Mataró 1936-1945, de la revolució a la repressió.

Amb la 61a convocatòria del premi, la Fundació Iluro vol continuar estimulant la recerca i difondre el coneixement específic de Mataró i la seva comarca, o sobre Mataró i el Maresme en un marc més general, seguint els valors fundacionals de l’entitat.
El guardó va néixer el 1959, de la mà de l’Obra Social de la Caixa d’Estalvis de Mataró. El 2009, després d’un llarg recorregut i de l’edició d’una setantena d’obres de gran pes acadèmic, va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Fundació Iluro, carrer de la Riera, 96, 2n –  Mataró  – https://fundacioiluro.cat –  https://twitter.com/fundacioiluro

Deixa un comentari