Publicat el 09/03/2016

L’acte de l’estrena del documental va comptar amb l’assistència de nombroses autoritats locals, descendents de la nissaga Guastavino, membres de l’equip de realització, patrocinadors, col·lectius d’arquitectes i també amb una representació vilassarenca formada pels regidors Benet Oliva i Pau Morales, el Director del Museu Arxiu de Vilassar, Enric Ortega i Agàpit Borràs, arquitecte i membre de la Comissió Guastavino.

La pel·lícula situa Rafael Guastavino a la València de finals de segle XIX i explora la seva evolució com a arquitecte, els seus afers personals i el seu llegat revolucionant l’arquitectura del segle XX als Estats Units. L’objectiu del documental és rescatar de l’oblit un creador que a través de la volta catalana va deixar una important petjada en l’arquitectura contemporània. Vilassar de Dalt apareix en la pel·lícula a través del Teatre La Massa, les explicacions de Benet Oliva i la interpretació d’una peça amb piano a càrrec de la Lídia Rafanell, Directora de l’Aula de Música.

Un cop preestrenada la pel·lícula, la delegació de Vilassar va poder tenir un intercanvi d’impressions amb el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig i amb el President de les Corts Valencianes, Enric Morera. Ambdós es van mostrar molt receptius a conèixer en primera persona l’obra més emblemàtica del mestre d’obres a Catalunya, el Teatre La Massa.

El documental, dirigit per Eva Vizcarra de la productora Endora, sorgida i patrocinada des del País Valencià, és un pas més en la difusió de l’obra de Guastavino a nivell nacional i internacional, ajuda a difondre i valorar la seva feina i suposa un pas més en la projecció exterior del patrimoni de Vilassar de Dalt . Guastavino, el arquitecto de New York es podrà veure al programa ‘Imprescindibles’, de La 2, el proper 25 d´abril.

Deixa un comentari