Publicat el 22/11/2018

El dissabte 15 de desembre, “Posa’t  la Gorra pel càncer infantil” i uneix-te a la diversitat!

L’any 1987 un grup de pares i mares van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots els infants i adolescents amb càncer i incidir en les necessitats i el desconeixement que envoltaven la malaltia.

Al llarg d’aquest temps l’associació ha aconseguit moltes millores i fites. Una d’elles ha estat posar en marxa la campanya de sensibilització “Posa’t la Gorra!”
Perquè la gorra?Un dels efectes secundaris del tractament és la pèrdua del cabell. Per això es cobreixen el cap amb una gorra, d’aquí el nostre símbol i missatge: El dia que ens posem la gorra volem ser iguals als seus ulls.

Una campanya que arrenca l’any 2001 i que sorgeix de la necessitat de llençar un missatge positiu a la societat sobre la realitat d’aquest infants i les seves famílies. Una campanya amb l’objectiu de sensibilitzar i transmetre la societat que aquests nens i nenes no són pas diferents dels altres i que amb l’acompanyament i els suports necessaris, les famílies poden fer front a una situació difícil .

La dissenyadora de moda Agatha Ruiz de la Prada ha estat la creadora del nou disseny de la gorra d’enguany. El resultat és una gorra plena de força i vivacitat. El gran cor sobre la visera, tant característic de la seva marca, és el símbol de l’estimació, la cura de l’altre i l’acceptació.

La festa se celebrarà el dissabte 15 de desembre al Parc de la Ciutadella on compartirem els valors que evoquen els colors del nou disseny de la gorra: diversitat, pluralitat i diferència

A l’escenari ubicat a la plaça de la Cascada hi tindrem els Xiula, una experiència d’animació musical formada per 4 músics i animadors, i també El Pot Petit, companyia d’espectacles i concerts familiars; entre d’altres actuacions i sorpreses que destaparem més endavant.

El punt àlgid de la festa serà la lectura del manifest a càrrec de dos infants que han viscut la realitat de la malaltia, acompanyats dels representants institucionals.

També es podrà gaudir d’un cercavila popular i durant tot el matí de tallers i activitats pera tothom. La gorra, símbol de la campanya, serà necessària per participar de la festa i les activitats.

L’objectiu de la campanya és donar a conèixer la realitat al voltant dels infants i adolescents amb càncer i les seves famílies. I també recaptar fons amb la finalitat de mantenir els serveis que l’AFANOC ofereix gratuïtament per millorar les seves condicions a l’hospital, donant suport psicosocial i per l’altra mantenint La Casa dels Xuklis, una casa d’acollida per les famílies que s’han de desplaçar perquè els seus fills i filles rebin tractament als hospitals de referència.  www.posatlagorra.org

Posa’t la Gorra pels infants i adolescents amb càncer i uneix-te a la diversitat!
FESTA “POSA’T LA GORRA!” 2018
Dia: Dissabte 15 de desembre
Lloc: Plaça de la Cascada Monumental, Parc de la Ciutadella; Barcelona
Hora: De 10.30h a 15h
La gorra és indispensable per participar de la festa, amb un preu de 7 euros, es podrà comprar a les oficines i delegacions d’AFANOC; a través de la venda ONLINE i a diversos punts de venda distribuïts per Barcelona i rodalies, trobareu l’informació actualitzada al web: www.afanoc.org
i www.posatlagorra.org.
La gorra també es podrà adquirir el mateix dia de la festa al Parc de la Ciutadella en les carpes habilitades

Entrada al Zoo de Barcelona
La Gorra segueix donant l’entrada gratuïta als nens i nenes i descomptes pels adults per aquest dia.
– Els menors de 12 anys i els socis del Super 3 que portin la gorra de la campanya podran entrar al Zoo de manera gratuïta durant tot el dia.
– Els majors de 12 anys amb la gorra de la campanya, tindran un 50% de descompte en la tarifa d’entrada al Zoo durant tot el dia.
Associació Nens amb Càncer – AFANOC

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari