Publicat el 19/01/2022

Els Serveis Socials continuen treballant amb el grup reduït de persones procedents del desallotjament de la nau del carrer del Progrés que no accepten l’ajut municipal i continuen acampant a l’espai públic

 

L’Ajuntament de Badalona ha posat en marxa el corresponent expedient administratiu de recuperació del domini públic que permeti posar fi a l’acampada d’un petit grup de persones a la plaça del Cotonifici al barri del Gorg. Aquest expedient és un pas previ i imprescindible per tal que l’Ajuntament de Badalona obtingui l’autorització judicial i es posi fi a l’acampada.

L’Ajuntament, a través dels Serveis Socials i en especial a través de la unitat d’atenció al sensellarisme, ha atès des del passat dijous 13 de gener totes les persones que així ho han requerit que van ser desnonades per ordre judicial de la nau que utilitzaven en condicions d’infrahabitatge al carrer del Progrés.

Mitjançant una resolució que declarava l’emergència signada el passat divendres 14 de gener per l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, l’Ajuntament de Badalona ofereix un servei d’allotjament a les persones desallotjades de la nau per un període de tres mesos. Actualment, 51 d’aquestes persones han acceptat l’oferiment d’emergència habitacional, mentre que només entre 4 i 5 persones l’han rebutjat i pernocten en tendals a la plaça del Cotonifici en un campament improvisat.
Des de Serveis Socials es continua treballant perquè aquestes persones acceptin l’ajut i els recursos i no acampin a l’espai públic en unes circumstàncies que no reuneixen les mínimes condicions de salubritat i altres necessitats bàsiques.

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Badalona

Deixa un comentari