Publicat el 18/11/2016

Cap de setmana de portes obertes.
L´objectiu de les jornades és donar a conèixer la nova orientació del projecte, basat en la importància del conreu i l´elaboració de vi com a motor de transformació social i econòmica del territori des de la romanització fins a l´actualitat.

El complex engloba un centre de producció i emmagatzematge de vi laietà d´època romana on es pot veure la restitució de les dues premses més grans de la península ibèrica, així com una vinya experimental i un centre d´interpretació equipat amb un nou espai museïtzat i una sala polivalent per acollir tastos, tallers i activitats diverses.

L´equip de Tanit difusió cultural torna a treballar al celler romà de Vallmora amb l´objectiu d´oferir als visitants experiències i activitats culturals relacionades amb la història, la tradició i la gastronomia de la comarca. Amb aquesta finalitat, l´equipament disposarà, a partir del desembre, d´una agenda d´activitats transversal i adreçada a tots els públics que es programarà durant tots els mesos de l´any.

El cap de setmana del 19 i 20 de novembre és el tret de sortida d´aquesta nova etapa. Durant aquest cap de setmana es podrà visitar la nova museografia del centre i gaudir de les diferents activitats programades.

Conferència i concurs de pintura
Dissabte dia 19, a les 11h, el director científic de les excavacions, Antoni Martín, pronunciarà una conferència sobre la Cella Vinaria: un projecte integral per a l´estudi del vi a la Laietània romana i, a continuació, realitzarà una visita al jaciment i un tast de vi gratuïts.
Paral·lelament i durant tot el matí, el recinte arqueològic serà escenari d´un concurs de pintura ràpida. La inscripció és gratuïta a través del correureserves@tanitdifusio.cat i el guanyador rebrà un lot de vins de la DO Alella.

Titelles i tallers infantils
Diumenge dia 20 s´hi realitzaran diversos tallers familiars d´arqueologia, mosaic i jocs romans, des de les 10h fins a les 14h. A les 12h tindrà lloc una representació de titelles amb l´espectacle Marc Antoni i Cleòpatra, a càrrec de la companyia Genovesa Narratives Teatrals. Les activitats infantils són gratuïtes i no cal inscripció prèvia.

Tast de vins romans i sardinada
Diumenge es programaran dues sortides guiades al celler romà (a les 10:30h i les 12:30h), acompanyades d´un tast comparat de vi romà i d´un d´actual del celler Alella Vinícola. El preu de l’activitat és de 5,5€.
La jornada es clourà a les 14h amb una sardinada popular amb Genís Viada, cuiner de la Terra. Els comensals podran fer l´aperitiu o amanir l´àpat amb vins de tots els cellers de la DO Alella, gràcies a la col·laboració del Consell Regulador i del Consorci de Promoció Enoturística del Territori de la DO Alella. El preu del dinar és de 8€ i inclou amanida, sardines i pa; mentre que el vi se servirà a 2€ la copa.

Deixa un comentari