Publicat el 27/03/2023

La inauguració del mirador coincideix amb l’arribada de la torxa dels Jocs Special Olympics

 

 

El port de Mataró ha inaugurat aquest dissabte un mirador a la part superior del final del passeig. Aquest nou espai permet que les instal·lacions portuàries estiguin més integrades a la ciutat gràcies a una rampa que avui han estrenat els portadors de la torxa dels XII Jocs Special Olympics. La flama ha arribat a Mataró per mar amb embarcacions de vela que han amarrat al moll de la bocana.
El Consorci Port de Mataró ha invertit 436.000 euros en l’execució d’aquestes obres, que s’han allargat quatre mesos i que també han millorat el passeig. L’acte d’inauguració ha comptat amb el conseller de Territori, Juli Fernàndez, i de l’alcaldede Mataró, David Bote.

Fernàndez ha destacat que allargar el passeig i construir la nova rampa permetran que el port s’integri més a la ciutat i que millori “la vida de la gent”. El nou mirador permet connectar el passeig elevat amb el passeig inferior. La comunicació entre aquests dos espais, per la banda interior, s’ha fet mitjançant una rampa de 90 metres de longitud, adaptada a persones amb discapacitats diverses o amb mobilitat reduïda. Per la banda exterior, s’han construït dos trams d’escales.

387.000 visitants a l’any
Després de fer aquesta prolongació de 50 metres, el passeig enlairat té una longitud d’un quilòmetre. Per aquest passeig hi passen uns 387.000 visitants a l’any.
El nou mirador té una grada rodona a la part central que permet una visualització millor del paisatge. L’espai s’ha dotat d’una barana per la seguretat dels visitants, dissenyada de manera que és més permeable amb l’entorn.

Jocs Special Olympics
Aquest any la ciutat de Granollers serà la seu d’aquests Jocs, del 30 de març al 2 d’abril. Els Jocs Special Olympics són l’esdeveniment esportiu més important per a persones amb discapacitat intel·lectual. Se celebren cada quatre anys. De fet, s’havien de celebrar el 2022, però a causa de la pandèmia s’han celebrat un any més tard.
Aquests Jocs estan coorganitzats per la Federació Catalana d’esports per a persones amb Discapacitat Intel·lectual (ACELL), l’Ajuntament de Granollers i l’agrupació esportiva Special Olympics de Catalunya.

Reacció
Imatge i font : ACN Agència Catalana de Notícies

Deixa un comentari