Publicat el 05/09/2017

Els participants navegaran els dies 5 i 6 en el quetx Ciutat Badalona i dijous 7 faran vela a bord dels J80 de la Base de Navegants

L’Institut Guttmann organitza amb l’Hospital Sunnaas (Noruega) el Camp Spinal H2O  un campus internacional amb 20 joves de països nòrdics i 5 catalans amb lesió medul·lar,  del 3 al 9 de setembre a Barcelona, amb activitats a Badalona i Torredembarra.
Ambdues institucions, dedicades a la neurorehabilitació de persones amb discapacitat d’origen neurològic, uneixen esforços per oferir a joves que pateixen les conseqüències d’una lesió medul·lar la possibilitat de conviure amb altres joves en situacions similars.
El campus s’ambientarà en un entorn marítim, aprofitant el clima mediterrani i incloent activitats d’aigua com pàdel surf, wake, submarinisme, natació, navegació o caiac.

En aquest sentit, dimarts 5 i dimecres 6 de setembre, els participants navegaran a bord de l’embarcació clàssica Ciutat Badalona, que amb l’assessorament de l’Institut Guttmann s’ha adequat per fer-lo accessible. Dijous 7, tocarà el torn a la vela lleugera, a bord de les embarcacions J80 de la Base de Navegats, l’escola de vela, també  al Port de Badalona.

Professionals del Guttmann, del Sunnass i del National Rehabilitation Center de Letonia, amb instructors experts i esportistes d’elit com els paralímpics Quico Tur (tenista i ex pacient de l’Institut Guttmann) i Júlia Castelló (nadadora i professional de l’Institut Guttmann) acompanyaran i conviuran amb els participants en una estada de 8 dies que afavorirà la comunicació i la interacció entre els joves a la nostra ciutat.

La iniciativa H2O Camp Spinal ha estat possible gràcies a la col·laboració especial d’entitats com la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitats,  Club Natació Atlètic Barceloneta, l’Aquàrium de Barcelona, la Base de Navegants, Port Fòrum, Barcelona Sailing Center, la Basílica de la Sagrada Família, i  Marina Badalona, que combrega totalment amb la filosofia de l’institut i de la Fundació Guttmann  perquè la inclusió es realitzi de manera satisfactòria, millorant les capacitats funcionals i habilitats motrius, així com afavorint que els usuaris trobin el gust per la pràctica física.
D’aquesta manera s’aconseguirà la continuïtat de l’activitat un cop finalitzat el procés de rehabilitació. L’activitat obre pas a noves col·laboracions entre el Port i l’Institut i la Fundació Guttmann.

Deixa un comentari