Publicat el 03/06/2016

L’Ajuntament de Mataró ja ha instal·lat 2 punts de socors a les platges de Sant Simó i Ponent on, mitjançant un polsador, qualsevol persona que es trobi amb una situació d’urgència mèdica pot avisar de manera immediata al 112. Els punts de socors estan senyalitzats amb l’indicatiu SOS.

Com també informa el consistori, a les altres dues platges –Varador i Callao– s’instal·laran en els propers dies dos desfibril·ladors semiautomàtics que, només en despenjar-los, també avisaran de manera immediata al telèfon 112. Els aparells estaran instal·lats al passeig Marítim, i seran trilingües, així que podran proporcionar instruccions sonores en català, castellà i anglès a la persona que els faci servir.

Com els altres desfibril·ladors que ja ha instal·lat l’Ajuntament en equipaments municipals, els equips que es col·locaran a les platges són lleugers i fàcils de fer servir. Així, la majoria de persones poden realitzar les maniobres de reanimació necessàries davant un cas d’aturada cardíaca. L’aparell avalua les constants vitals i mai fa una descàrrega si no és necessària.

 Els desfibril·ladors que s’instal·laran al passeig Marítim seran els primers ubicats al carrer. L’Ajuntament ja té instal·lats 28 aparells en equipaments municipals dins del projecte Mataró, ciutat cardioprotegida.

A més dels dos desfibril·ladors fixes, Creu Roja, adjudicatària del servei de salvament, vigilància i socorrisme a les platges de Mataró, també disposa d’aparells desfibril·ladors als seus llocs d’atenció i socors i als vehicles.

Deixa un comentari