Publicat el 11/10/2017

L’espectacle és un recorregut per les danses de diferents èpoques de la història de la música, dirigit per Agustí Vidal i amb la coreografia de Carmen Nájera

La Polifònica de Granollers tornarà a sorprendre amb un espectacle que combina música i dansa, Sarau, el proper diumenge 22 d’octubre, a les
19h, a la Sala Gran del Teatre Auditori de Granollers.

El passat dilluns, es va presentar en roda de premsa l’espectacle que, a més, s’emmarca en el 40è aniversari de l’entitat granollerina. Per explicar‐ne els detalls va assistir a la presentació el director de la coral i responsable de l’argument de l’obra, Agustí Vidal. “Sarau vol ser un cant a l’experiència vital a partir d’un recorregut per les danses de diferents èpoques de la història de la música”, va explicar el director, afegint que es tracta d’un espectacle sobre el sentit de la dansa, no tant en “com ballem” sinó en “perquè ballem”.

Tal com va explicar Vidal, des dels seus inicis, la dansa ha estat una eina fonamental en el joc de la seducció però, amb el temps, també s’ha utilitzat per a tots els nivells de relació de l’home: tant en les mascarades que refermen les jerarquies entre els membres de la comunitat, com en els rituals religiosos.
La primera part de l’espectacle explicarà, per tant, els orígens de la dansa, les danses de comunitat i com aquestes estableixen lligams efectius entre les persones. En la segona part es mostrarà, d’una banda, com la dansa es converteix en una eina de poder per establir jerarquies i, d’altra banda i per acabar l’espectacle, com la dansa es torna un ritual.

Agustí Vidal va destacar també la participació de la coreògrafa de l’espectacle, Carmen Nájera, així com de Francesc Vidal, que presentarà a l’espectacle la peça Blau de melangia, a partir d’un poema de Jordi Llavina. “Es tracta d’un vals de nova creació, una dansa que va ser escollida per a iniciar el ball als casaments, el moment en el que el pare de la núvia en fa entrega al nuvi”.
La majoria de les obres que interpretaran són originals per a cor de l’època renaixentista, acompanyades d’un grup instrumental que utilitza instruments originals i també moderns, d’acord amb l’època de cada partitura. El repertori escollit va, no obstant, des de la “gagliarda” o la “chacona” fins al tango o la dansa popular, passant per les danses més arrelades al folklòre valencià, el contry dance, la pavana, el vals, les danses gregues de principis del segle XIX, entre d’altres.

L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, va tancar la presentació destacant que Sarau es un espectacle que vol homenatjar 40 anys d’una entitat granollerina clarament arrelada al territori, que treballa any rere any oferint obres “de grandíssim nivell arreu del món”. Granollers va viure “un abans i un després a partir de la creació de la Polifònica a la ciutat”, va destacar Mayoral, que va voler donar les gràcies al seu director per tots aquests anys de cant coral a la ciutat, d’esforç i dedicació per part de tots els membres de la Polifònica de Granollers.

 

Deixa un comentari