Publicat el 07/02/2023

Un pastor alemany de tres anys d’edat i que respon al nom de K9. Tant ell com el seu guia han rebut formació en un centre especialitzat

 

 

 

La Policia Local de Vilassar de Mar compta amb un nou membre a la seva plantilla. Es tracta d’un pastor alemany que respon al nom de K9, amb el qual es posa en marxa la unitat canina del cos local. A partir del seu olfacte, el sentit que els gossos tenen especialment desenvolupat, ajuda als agents en la prevenció i detecció de drogues i substàncies estupefaents.
En K9 és un pastor alemany, de tres anys d’edat i 40 kg de pes. Des de l’1 de gener, patrulla, sempre de la mà del seu agent guia, per places i parcs de Vilassar de Mar.

Quines són les seves funcions?

  • Patrulles ordinàries de policia de proximitat (zona centre, zones comercials …).
  • Patrulles de vigilància ordinària en parcs, places i d’altres indrets on es rebin queixes d’un possible consum de substàncies estupefaents.
  • Patrulles de vigilància pels voltants de centres educatius.
  • Inspeccions de centres educatius, sota demanda dels òrgans directius, per sospites fonamentades de consum o tràfic de drogues en el seu interior.
  • Donar suport en els controls de trànsit amb la finalitat d’escorcollar els vehicles, en recerca de substàncies estupefaents.
  • Suport a serveis de la Policia Local que impliquin escorcolls en locals de pública concurrència on hi hagi sospites de fets delictius i administratius relacionats amb el tràfic o consum de drogues, o en registres domiciliaris sota requeriments judicials.
  • Xerrades de sensibilització als infractors de la normativa específica de tinença i control d’animals de Vilassar de Mar.
  • Serveis, programes de recolzament a la seguretat ciutadana, en relació a la LO 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana.
  • Xerrades informatives sobre l’ús i abús de les substàncies estupefaents als alumnes dels instituts de Vilassar de Mar, més demostració de detecció de drogues.

Tant ell com el seu agent guia, amb el qual forma un binomi perfectament coordinat, han rebut formació en un centre especialitzat. En K9 ha rebut un ensinistrament que li permet, a data d’avui, localitzar fins a 14 olors diferents de drogues. El seu agent guia conviu amb el gos les 24 hores del dia i l’ensinistrament és continu.

Amb aquesta nova incorporació, la Policia Local es modernitza i millora el servei que presta a la ciutadania.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Vilassar de Mar

 

Deixa un comentari