Publicat el 20/03/2020

El Gremi del Motor rebutja aquesta mesura i avisa que pot suposar un risc

Els tallers mecànics podran obrir per reparar avaries urgents de vehicles de transport de mercaderies amb l’objectiu de garantir l’abastiment de productes a la població o d’altres de particulars utilitzats per anar a treballar.
Així ho recull una ordre del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana publicada al BOE aquest divendres, que també autoritza als establiments “d’activitats connexes de venda de peces i accessoris amb venda directa als tallers de reparació” a donar servei, tot i que sense poder obrir al públic general.
El president de Fecavem i del Gremi del Motor, Jaume Roura, s’ha mostrat molt crític amb aquesta mesura i alerta que pot suposar un “risc molt perillós”. Ha assegurat que “és un error” ja que els operaris treballen molt junts sense poder respectar la distància d’almenys un metre que demanen les autoritats per evitar contagis del Covid-19.
Roura ha destacat la necessitat que només s’hi adrecin aquells usuaris amb casos que realment siguin “urgències”. “Si es recomana no sortir i els cotxes no poden circular, no poden haver-hi avaries”, ha conclòs.
L’ordre del BOE, que recull expressament que els treballadors d’aquests negocis s’hauran de protegir adequadament per evitar els contagis de la covid-19, estableix que s’hi poden acollir els propietaris de vehicles de mercaderies dedicats a l’abastiment de la població i els autoritzats en els supòsits previstos en el decret d’alarma del cap de setmana passat.
Això inclou, per exemple, els ciutadans que s’hagin de desplaçar per anar a treballar davant la impossibilitat de fer-ho en remot o, per exemple, sanitaris que puguin patir una avaria mentre es dirigeixen o tornen de l’hospital.
Fonts del Gremi del Motor han explicat a l’ACN que la consigna als seus associats és que les instal·lacions es mantinguin tancades al públic i només s’atenguin aquells casos concrets i urgents.

Dues persones al mateix vehicle
D’altra banda, el govern espanyol també permet que en el transport de mercaderies per carretera viatgin dues persones en la cabina d’un mateix vehicle “quan sigui necessari” pel tipus de transport que efectuen i que, de ser així, deixa clar que els ocupants han d’anar degudament protegits.

Foto: un camió sortint del CIM Vallès
ACN Barcelona

Deixa un comentari