Publicat el 28/10/2019

El projecte ha aconseguit diferents reconeixements del món de l’emprenedoria tecnològica

Joves emprenedors del Maresme han desenvolupat, juntament amb el centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio), el prototip d’un piano professional portàtil realitzat amb electrònica i dissenyat per mòduls, que cap en una motxilla, amb la idea de procedir a la seva comercialització el proper any, amb el nom de PocketPiano.

Els emprenedors presentaran l’instrument en primícia a la present edició de la fira IoT Solutions World Congress, que se celebrarà a Barcelona a partir de demà, 29 d’octubre, fins dijous, 31 d’octubre. La seva previsió és fer una producció inicial d’entre 500 i 1.000 unitats de l’instrument, que compta amb Tecnologia d’Internet de les Coses (IoT) i que disposarà també d’una maleta dissenyada especialment per portar-lo.
L’instrument es pot connectar al mòbil per gravar interpretacions, llegir partitures en temps real o compartir peces. També està dotat d’auriculars per escoltar la música en la modalitat de so immersiu binaural.

PocketPiano, que es comercialitzarà amb una caixa de 20x20x42 centímetres, desplegat té unes dimensions de 16,4 centímetres d’amplada i 131 centímetres de llargària i serà el primer del mercat que comptarà amb pedals.
El piano “ofereix una solució única per poder tocar a qualsevol lloc un instrument de dimensions tan grans com seria un piano”, explica Josep Bergadà, un dels impulsors del projecte, que ha aconseguit diferents reconeixements del món de l’emprenedoria tecnològica, entre els quals figura l’oportunitat que els va oferir TechCrunch Disrupt que els va portar a fer una presentació a Silicon Valley, a San Francisco, als Estats Units. “No és una joguina, sinó un piano professional. Per aquesta raó, hem invertit molts esforços a dissenyar els sensors a fi de poder replicar la sensació del piano de fusta a partir de la percussió de cada element”, detalla. “Es tracta d’un projecte pioner que mostra fins a quin punt Eurecat pot ajudar a emprenedors a innovar per fer realitat el seu projecte i introduir-lo en el mercat, mitjançant coneixement tecnològic diferencial”, ressalta la directora de la Unitat Tecnològica de Desenvolupament de Producte d’Eurecat, Irene Rafols.
La idea va sorgir quan Josep Bergadà va començar a tocar l’instrument, un fet que, en les seves paraules, li va generar “la necessitat vital” de poder assajar allà on estigués i es va trobar que tenir aquesta opció “era una cosa molt difícil”.

El projecte va guanyar també els premis Creatic del Tecnocampus ara fa dos anys i van ser finalistes dels premis UPF Emprèn. Aquest mes de juliol, PocketPiano (https://pocketpiano.com/home) ha estat també finalista al premi Aijec a la millor iniciativa empresarial.

PocketPiano s’ha beneficiat del programa “+PiME”, que Eurecat ha posat en marxa per impulsar la innovació tecnològica a la petita i mitjana empresa, juntament amb PIMEC (Micro, petita i mitjana empresa de Catalunya) i AMEC (Associació de les Empreses Industrials Internacionalitzades).

 

 

 

Deixa un comentari