Publicat el 20/09/2017

Les activitats s’han programat per aquest trimestre a Mataró i s’organitzen per grups d’edat

El Pla Educatiu d’Entorn (PEE) de l’Ajuntament de Mataró ha programat, amb la col·laboració d’altres serveis municipals, un seguit d’activitats adreçades a famílies per abordar diferent àmbits de l’educació per a la salut. Per portar a terme aquestes activitats,
l’Ajuntament ha rebut una subvenció de 6.000 € del Programa de Cooperació Territorial Salut Escolar finançat pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport.

Les activitats es recullen en un díptic i es divideixen segons grups d’edats dels infants i joves de la ciutat. Es vol abordar la salut entesa en el sentit més ampli abordant les vessants física, psíquica i social. Per això les activitats s’han programat per fomentar hàbits saludables relacionats amb l’alimentació, l’activitat física, les emocions i l’esport.

Els grups d’edat són de 0 a 3 anys, de 3 a 6 anys, de 6 a 12 anys i de 12 a 16 anys.
Entre les activitats hi ha tallers de cuina, de salut bucodental, activitats de natació dirigida, psicomotricitat en família i també a l’aire lliure, rocòdrom, jornades de tamborí, zumba i korfal en el marc dels patis oberts que hi ha a la ciutat i xerrades d’eduació emocional, entre d’altres.

Pla Educatiu d’Entorn
El Pla Educatiu d’Entorn està impulsat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i es porta a terme en col·laboració amb els ajuntaments. Vol potenciar totes aquelles iniciatives i facilitar l’emergència de nous projectes que donin una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives dels membres més joves de la societat, per incrementar l’èxit escolar i reduir desigualtats entre col·lectius.
El PEE és una actuació de corresponsabilització educativa adreçada especialment a infants i joves de 0 a 18 anys i que es fa extensiva a tota la comunitat educativa, amb una especial sensibilitat als sectors socials més fràgils i vulnerables.

 

Deixa un comentari